Hirdetés

A járvány alatti utazást segítő appot adott ki az EU



|

A biztonságosabb utazásban segítene a nyáron elindult Re-Open EU, amely immár mobilos app formájában is elérhető.

Hirdetés

Idén júniusban indult el a Re-open EU nevű weboldal, azzal a céllal, hogy valós időben tájékoztassa az embereket a határhelyzetről, az idegenforgalmi és közlekedési állapotokról.

Az Európai Bizottság szerint nagyon népszerű lett a honlap, az indulása óta már több mint 8 millióan keresték fel. Nem meglepő, hogy ennek figyelembe vételével mobilos appra is van már igény. 

A Re-open EU mobilapp így el is készült, Android és iOS rendszert futtató okostelefonokra is letölthető. 

Hirdetés

Az EU szerint a mobilapp segítségével az uniós állampolgárok egy központi online felületen kapnak friss és komplex tájékoztatást az egészségügyi helyzetről, a biztonsági és utazási korlátozásokról, intézkedésekről.

Az információk 27 tagállam mellett Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc területéről is felkerülnek az adatbázisba. 

Szintén felteszik a weboldalra és appba a karanténnal, tesztekkel, kontaktkövető appokkal kapcsolatos információkat, és azt ígérik, hogy kizárólag ellenőrzött adatokra építenek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.