Hirdetés

A járványhelyzet miatt online nyílt napot tart az ELTE Informatikai Kara



|

Függetlenül attól, hogy már kristálytisztán látod magad előtt jövődet a pályán, vagy még csak a helyedet keresed a világban, az internetre költözött nyílt nap remek lehetőség arra, hogy belepillants az egyetem életébe.

Hirdetés

December 3-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók az ELTE Informatikai Kar Nyílt napján tájékozódhatnak a választható képzésekről, az ipari együttműködő partnerekről, kutatásokról, az ösztöndíj-lehetőségekről, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon vehetnek részt, illetve bepillanthatnak a hallgatói élet kulisszái mögé.

Hirdetés

A Kar a felvételi előtt állók számára minden évben kétszer tárja ki kapuit, tavaly összesen 1300-an vettek részt a novemberi és januári rendezvényen, ami rekordnak számít.  Idén minden eddiginél több program lesz elérhető az online rendezvényen, szó lesz a programozási nyelvek sokszínűségéről, az élelmiszer-előállítás és az informatika izgalmas kapcsolatáról, a drónok szerepéről az informatikában, a háromdimenziós rekonstrukció képekről, startup építésről, de bepillantás nyerhető a szoftveróriások világába illetve lehetőség nyílik Fall Guys ügyességi játék programozásra is. A kiemelt eseményen a Kar ipari partnerei szintén képviseltetik magukat, általuk bemutatásra kerül többek között az önvezető autózás, a kutatás és fejlesztés az orvosi képalkotásban, az 5G, a mesterséges intelligencia szerepe az egészségügyben.

Az online megtartott nyílt nap időpontja 2020. december 3. 15:00-18:00 óra. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a részletes programról és a további tudnivalókról a regisztrációs oldalon tájékozódhattok.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar közel háromezer hallgatójával a legnépszerűbb intézmény a programtervező informatikus szak iránt érdeklődő középiskolások körében. Az oktatás magas minőségét jelzi, hogy az első helyes jelentkezők változatlan száma mellett a felvételi ponthatár évről évre nő, 2020-ban 395 pont volt. Az ELTE-n képzett, tehetséges informatikusok rendkívül keresettek a munkaerőpiacon, ezért aki ezt a pályát választja biztos karrierre számíthat.

Az ELTE a 2021-es hazai felsőoktatási rangsorban a legmagasabb összesített pontszámot szerezte informatikai képzési területen, a Times Higher Education friss rangsorában pedig a legmagasabban rangsorolt magyar egyetem informatikai szakterületen.

Az elsőévesek beilleszkedését az egyetemi életbe oktatók, felsőbb éves hallgatók és doktoranduszok segítik mentori rendszerben. A Diáktámogató Központ pszichológusai a tantárgyfelvételi és vizsgabeosztási tanácsadás mellett többek között tanulásmódszertani tréningeket, életvezetési tanácsadásokat szervez részükre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.