Hirdetés

A játékok teljesítményét és a tálca hibáit is javítja a Windows 10 közelgő frissítése



|

Hónapokkal a tavaszi baki után végre sikerülhet kiküszöbölni az akadozó játékokat.

Hirdetés

Áprilisban írtuk meg, hogy a Windows 10 tavaszi frissítése egyeseknél sokat rontott a játékok teljesítményén, de olyan is volt, akinél kék halált hozott a csomag.

Az előbbire hozhat megoldást a KB5003690 sorozatszámú, jelenleg preview-ban tesztelt javítás, amit a Windows 10 2020 májusi, vagy annál újabb verzióira frissített rendszerekre telepíthetnek a vállalkozó szelleműek.

Hirdetés

A Microsoft leírása alapján a javítás gyógyírt jelent azoknak, akik a KB5000842-es márciusi frissítése óta "a vártnál alacsonyabb teljesítményt" tapasztalnak a játékokban. A redmondiak szerint a probléma egyébként nem érintett sok ember, akit viszont mégis, annak rendkívül bosszantó lehet, hiszen alacsony FPS-számokat, vagy akár akadozást is okozhat.

Az update azonban nem csak ezt, hanem két olyan gondot is orvosol, ami a tálcához köthető: némelyeknél homályosan jelenik meg a nemrég hozzáadott "Hírek és érdekességi körök" modul (ahol alapból az aktuális hőmérsékletet látjuk), másoknál pedig a Keresés sávja tűnik el, ha ez aktiválva van.

A javítás végleges verziója valamikor júliusban várható, de aki bevállalja a preview-státusszal járó kockázatot, az választható frissítésként elvileg már most is telepítheti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.