Hirdetés

A játékosok is örülhetnek majd az Ethereum kriptovaluta körüli változásoknak



|

Valószínűleg könnyebb lesz majd videokártyához jutni, de még várnunk kell az ideálisabb helyzet kialakulására.

Hirdetés

Ha szóba kerülnek a kriptovaluták, akkor sokan valószínűleg egyből a bitcoinra gondolnak, pedig már rengeteg ilyen digitális pénz létezik, köztük például az Ethereum, amelynek szintén elég magas az értéke, az előállításához pedig bizony egy vagy több erős videokártyára van szükségük a bányászoknak. Többek között ez is az oka annak, hogy az elmúlt hónapokban kifejezetten nehéz volt normális áron hozzájutni egy-egy újabb GPU-hoz, de elvileg a közeljövőben komoly változások várhatóak.

Hirdetés

Azt már eddig is tudtuk, hogy a tervek szerint az Ethereum előállításához a jövőben már nem fog kelleni a bivalyerős videokártya, és ez azt jelentheti, hogy több hardver landolhat a játékosoknál. A változtatások pedig már idén megkezdődnek, ugyanis az ETH egyik fejlesztője, Tim Beiko megerősítette a Twitteren, hogy augusztus 4-én élesedik egy frissítéscsomag, ami több, a bányászokat érintő módosítást eredményez.

Ám van egy olyan újdonság, ami már a játékosok számára is érdekes lehet. Kicsi csúszást követően, december 1-jén ugyanis élesedik az imént említett változtatás, aminek következtében sok bányász dönthet úgy majd, hogy megszabadul nagy teljesítményű videokártyájától. Illetve ebből kifolyólag a hardverek ára is még tovább csökkenhet.

Viszont mivel a tervek szerint a nagy teljesítményű videokártyák az év utolsó hónapjától válnak okafogyottá, valószínűleg csak jövőre érzékelhetjük majd az áruk mérséklődését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.