Hirdetés

A jelek szerint újabb gigaszivárgással nézhet szembe a Facebook



|

Csak néhány hét telt el a hazai felhasználókat is érintő Facebook-adatszivárgás híre óta, de most úgy tűnik, újabb komoly veszély fenyegeti a platformot.

Hirdetés

Többek közt a VICE-hoz is eljuttatták arról a bizonyos Facebook Email Search v1.0-ról készült videót, amely eszköz segítségével, hozott címlistát betáplálva lehet megnézni, hogy mely e-mailcímekhez tartozik Facebook-fiók - még úgy is, ha ezt az adatot a felhasználó nem állítja nyilvánosra.

A lap mellett kiberbiztonsági szakemberek is posztoltak a minap a videóról és az eszköz képességeiről (erről mi csak screenshotot közlünk, amit a cikk alján találtok), ahogy e-mailcímek tízezreit egyszerre lekérdezve jelentős mennyiségű Facebook-fiókot társított hozzájuk eredményül, csupán percek lefolyása alatt.

Hirdetés

A videót narráló személy szerint az eszköz jelenleg is pörög a hackerközösségben, ő maga pedig, mivel segíteni akar, már értesítette a Facebookot a problémáról, mert bizony nemcsak hogy súlyos biztonsági résről van szó, de ez akár újabb komoly adatszivárgáshoz is vezethet.

A Facebook szóvivője azt nyilatkozta: úgy látják, korábban tévesen zárták le ezt a hibavadász által benyújtott hibajelentést, még mielőtt az illetékes csapathoz továbbíthatták volna. Értelmezik a velük megosztott információkat, valamint a hiba elhárításán is dolgoznak.

Szóval alig telt el néhány hét a hazai felhasználókat is érintő, nagy Facebook-adatszivárgás híre óta, de olybá tűnik, hogy máris itt az újabb fenyegetés. Az előző eset legfontosabb tudnivalóit itt foglaltuk össze.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.