Hirdetés

A jelszavainkra vadászik az új, gyorsan terjedő androidos vírus



|

Hiába a Google minden próbálkozása, hogy biztonságosabbá tegyék az Androidot, van, ahova az ő kezük sem érhet el.

Hirdetés

A Google az elmúlt időszakban sok lépést tett azért, hogy biztonságosabbá tegye a többségében hordozható eszközökön futó Android rendszert. A fejlesztések jelentős részét a összetett gépi tanulási módszerekkel érték el, van azonban valami, amit a Google sem tud felügyelni.

Az Android legnagyobb erőssége és gyengesége is egyben, hogy nyitott rendszer, így a felhasználók szinte bármit megtehetnek vele. Ennek értelmében például rengeteg alkalmazásbolt is elérhető, ahol a felhasználók azokat az appokat is letölthetik, melyek a Play Store-ban nem elérhetőek.

Hirdetés

Sajnos ezeket a folyamatokat jelenleg nem tudja ellenőrizni és biztosítani a Google. Így lehetséges, hogy az elmúlt időszakban agresszíven kezdett terjedni egy vírus, mely néhány óvatlan kattintás után már meg is fertőz bármilyen Androidos készüléket.

Ugyan az operációs rendszer alap beállításai nem teszik lehetővé a nem Play Store-ból letöltött alkalmazások telepítését, ezt néhány kattintással állíthatjuk, amelyre természetesen az adathalász weboldal előzékenyen egy útmutatót is kínál.

A vírus, miután megfertőzte a telefont, azonnal elkezdi gyűjteni a telefonon megtalálható jelszavakat, bankkártya-adatokat és egyéb érzékeny információkat. Ha ez nem lenne elég, később a névjegyzéket is megtámadja és elkezdi a kapcsolataink telefonszámára elküldeni a fertőzött linket.

Ugyan jelenleg a biztonságtechnikai szakértők szerint az iOS-es eszközökre nem veszélyes, érdemes körültekintően eljárni a gyanús linkek megnyitásakor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.