Hirdetés

A Jetson repülő járgánya olyan, mintha egy Star Wars jármű elevenedne meg



|

Könnyű, és meglepően gyorsan képes suhanni a Jetson ONE.

Hirdetés

Egyelőre még messze vagyunk attól, hogy repülő autókra cseréljük le a négykerekű masinákat, de az elmúlt években láthattunk ígéretesnek tűnő próbálkozásokat, amelyek modernebb és nem mellesleg környezetbarátabb közlekedést biztosíthatnak. A svéd székhelyű Jetson gépe például kifejezetten futurisztikusnak ígérkezik.

A Jetson ONE hivatalosan egy VTOL típusú repülőgép, vagyis képes a függőleges fel- és leszállásra, de nem ez teszi különlegessé. A vállalat weboldala szerint ugyanis az elektromos szerkezet mindössze 86 kilogrammot nyom, de elvileg akár 102 km/h-s sebességre is képes lehet. Egy 85 kg súlyú pilóta esetében 20 percig tud a levegőben maradni a ONE. 

Hirdetés

Itt videón is megcsodálható a Star Wars fogathajtó versenyek járgányainak hangulatát idéző szerkezet:

Bizony nem is olcsó mulatság egy ilyen jármű, hiszen a Jetson 92 ezer dollárt, vagyis átváltva közel 29 millió forintot kér el érte, és a vásárlók gyakorlatilag félkész állapotban kapják meg a gépet, amit így nekik kell befejezniük.

Ennek ellenére a 2022-re szánt modelleket mind elkapkodták, és már azoknak is lefoglalták egy részét, amelyek csak 2023-ban kerülnek kiszállításra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.