Hirdetés

A jövő héten megérkeznek az Instagramra az első NFT-k



|

Tesztüzemként elindul az NFT-k támogatása az Instagramon, így egyes tartalomgyártók hamarosan megoszthatják egyedi tokenjeiket.

Hirdetés

Amellett, hogy meglévő funkcióin javít az Instagram, és többek között a kritikusokra hallgatva nemrég komolyan átalakította a képfolyamát, a Meta platformjának üzemeltetői az új trendekre is igyekeznek reagálni. Így hamarosan beérik az a néhány hónappal ezelőtti bejelentés is, ami szerint az NFT-knek is helye lesz a képmegosztó alkalmazásban.

A blokkláncon megvehető és eladható tokenek még nem lesznek ott mindenhol a platformon, de akik bevásároltak már belőlük, villoghatnak a gyűjteményükkel.

Hirdetés

Az Instagram vezetője, Adam Mosseri jelentette be heti gyors helyzetjelentő videójában, hogy a jövő héten elindul az NFT-s funkciók tesztje, amiben az Egyesült Államokban található felhasználók egy kis része vesz majd részt. Ők lehetőséget kapnak rá, hogy NFT-ket jelenítsenek meg például egy posztban, sztorijukban, vagy akár üzenetekben is. Ekkor - hasonlóan az Instagram mostani funkciójához, amivel megnézhetjük, ha egy profil tulajdonosát megjelölték egy képen - -a kis "digitális gyűjthető tárgyak" gombra kattintva megnézhetjük az adott NFT-re vonatkozó információkat, így többek között azt, hogy ki a tulajdonosa, vagy épp azt, hogy ki készítette.

A fenti videóban Mosseri kiemeli, hogy az NFT-k és a blokklánc egy decentralizált rendszerben működnek, az Instagram pedig alapvetően egy központosított platform, és ezt a különbséget nem olyan egyszerű áthidalni. Hogy ez milyen kihívásokat jelent pontosan, azt nem fejtette ki, de azt megtudtuk, hogy az NFT-k első implementációjának megvalósításához több különböző szolgáltató kripto-pénztárcáit, köztük a Metamask, a Rainbow, és a Trust megoldásait csatlakoztathatják majd Instagram-fiókjukhoz a teszt résztvevői, emellett azt, hogy az Ethereum és a Polygon blokkláncokat is támogatja majd a Meta közösségi platformja.

A Twitteren látható, hatszög alakú profilképek - amik így könnyen megkülönböztethetők - instagramos megfelelőiről egyelőre nem esett szó, de nem kizárt, hogy idővel ilyesmivel is készülnek a fejlesztők. Igaz, vannak, akik szerint az NFT-k kereskedelme iránti érdeklődés jelentős visszaesése azt vetíti előre, hogy a technológia zsákutcát jelent, így lehet, hogy mire az Instagram érdemben integrálja a tokeneket, a kezdeti hype-ból már nem marad semmi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.