Hirdetés

A jövőben a Microsoft Edge takarékosabban fog bánni az erőforrásokkal



|

Ha minden jól megy, akkor az ezt a célt szolgáló funkció 2021-ben meg is érkezik a böngésző stabil változatába.

Hirdetés

Habár még kifejezetten gyenge PC-ken is viszonylag gond nélkül lehet az internetet bújni, azért az egyes böngészők komoly mennyiségű erőforrást vonhatnak el a rendszertől attól függően, hogy például hány weblap van megnyitva és éppen mit csinálunk. Szerencsére akadnak olyan megoldások, amelyekkel gazdaságosabban böngészhetünk, és a Chromium alapú Microsoft Edge kapcsán már könnyedén le is tesztelhetünk egy ilyen funkciót.

Hirdetés

Megérkezett ugyanis az Edge Béta csatornájára az az apróság, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az inaktív füleket alvó állapotba tegyék, ezzel pedig csökkenthetik a terhelést a memórián és a CPU-n. A funkció már szeptemberben elérhető volt a Fejlesztői csatornán, de a tesztelést követően most már gyakorlatilag bárki kipróbálhatja azt. A Microsoft szerint egyébként ez a megoldás átlagosan 32%-kal csökkenti a böngésző memóriahasználatát, és a legtöbb esetben nagyjából 37%-kal a CPU-használatot.

Alapjáraton 2 óra inaktivitás után kerülnek alvó állapotba a böngésző egyes fülei, de persze egyéni időtartamot is be lehet állítani, viszont ha az adott oldal például zenét vagy videót játszik le, akkor elvileg nem kerül alvó állapotba. A funkciót a Beta 88 letöltésével lehet tesztelni, de a tervek szerint valamikor 2021 elején a Microsoft Edge stabil verziójába is bekerülhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.