Hirdetés

A jövőben az ereket is vizsgálhatja a Face ID



|

A Face ID biztonságos, de nem tökéletes biometrikus azonosítási módszer - a jövőben viszont még biztonságosabb lehet, ha a vénákat is felismeri.

Hirdetés

Az Apple Face ID-ját egyelőre ikrek vagy hasonmások is könnyen kijátszhatják, de a jövőben ezt is kiküszöbölheti az Apple, amennyiben egy nemrég felfedezett szabadalom nyomán tényleg képessé teszi a rendszert arra, hogy a célszemély vénáit is azonosítja az arca mellett. A bonyolultabb azonosítási folyamatról szóló szabadalmat a Patently Apple fedezte fel. 

Hirdetés

A vénaszkennelésnek hála a Face ID sokkal pontosabb lehet a személyazonosság megállapítása terén, és a szabadalom szerint gépi tanulást is bevetne a rendszer azért, hogy különbséget tegyen az arcok között. 

Van, aki talán emlékszik még arra, hogy vénafelismeréssel az LG már próbálkozott a G8 ThinQ-nál: a Hand ID infravörös jelet küldött a tenyérre, feltérképezte a vénákat, majd azonosította a felhasználót. Az nem működött olyan jól, ezért csak remélni lehet, hogy az Apple nagyobb sikerrel jár. Garancia persze most sincs arra, hogy a szabadalomból valóság lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.