Hirdetés

A jövőben okostelefonba ágyazott érzékelők mutathatják ki a koronavírust



|

A COVID-19 érzékelő szenzorok telefonba ágyazott megjelenése már nincs is olyan messze.

Hirdetés

A szinte mindenki zsebében ott lapuló okostelefonok napról-napra egyre több feladatot tudnak ellátni, így elkerülhetetlen volt, hogy egy idő után ne vegyék ki a részüket a koronavírus elleni harcból is.

Az amerikai General Electric kutatói az Amerikai Nemzeti Egészségvédelmi Intézettel együttműködve egy olyan eszköz kifejlesztésén dolgoznak, mely az okostelefonokba beépítve is képes lenne érzékelni a koronavírust.

A tudósok azt állítják, hogy az általuk fejlesztett technika képes lenne úgy detektálni a koronavírust, mint a laboratóriumokban megtalálható hatalmas vizsgálók. Ha a szenzor tényleg képes a pontos működésre, a jövőben nagy segítség lehetne a veszélyeztetettebb emberek védelmében.

Hirdetés

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az érzékelőt nem most, sőt nem is a vírus felbukkanásakor, hanem már nagyjából tíz éve fejlesztik. A csavar mindössze annyi, hogy a koronavírusra is be tudják állítani, hogy ezt keresse és különböztesse meg a többi, az érzékelőfelületet érő anyagtól.

A csapat most arra vállalkozott, hogy a következő két évben tökéletesítik a rendszert, hogy azt az Apple telefonjaiba és Androidos mobilokba is beépíthessék. Erre persze semmi garancia nincs, hiszen ez jó eséllyel komoly hatással lenne az eszközök megjelenésére is. Inkább elképzelhetőnek tartjuk, hogy olyan mobilok jelenjenek meg, melyeknek ez lesz a fő funkciója.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.