Hirdetés

A kagylómobilok menthetik meg a Z generációt a mobilfüggőségtől



|

A fiatalok körében az Alcatel 2051 az új sláger - a Z generáció szeretné elkerülni az okostelefonokkal kapcsolatos függőséget.

Hirdetés

A New York Post egyik beszámolója egy érdekes trendre hívta fel a figyelmet. A jelek szerint a Z generáció egyes tagjai úgy döntöttek, hogy lemondanak az okostelefonjukról, és inkább régi kagylómobilra váltanak. Például olyanra, mint az Alcatel 2051 (vagy a Panasonic KX-TU329, Emporia FLIPbasic F220). 

Hirdetés

A fiatalok azért tesznek így, mert szeretnék elkerülni, hogy idegesnek és lehangoltnak érzik magukat. Sokan azt mondják, hogy az okostelefonjuk végül álmatlanságba hajszolta őket (persze tegyük hozzá, erről konkrétan nem maga az eszköz tehet). 

A Z generáció azért is üdvözli a butatelefonokat, mert így senki sem tudja őket követni, célzott reklámokkal bombázni vagy könnyen meghatározni a helyzetüket. Persze így a modern navigációról is le kell mondjanak az ilyen készülékekkel. Nem mindenki vélekedik persze így, vannak, akiket magabiztossá tesz a Facebookozás

A helyzeten a szakemberek és a média nyomása után egyébként az Apple és a Google is igyekszik segíteni. Az iOS és az Android egyaránt olyan digitális jólléti funkcióval újított idén, amelyek segítségével monitorozható a mobil előtt és az appokban eltöltött idő, szükség esetén pedig korlátozható is. 

Bár egyeseket megdöbbenthet, vannak olyanok, akiknek sosem volt még okostelefonjuk. Philadelphiában a 23 éves Wyatt Joslyn például egy régi Samsung kagylómobilt használ, és állítása szerint sosem bánta, hogy mindvégig távol maradt az okostelefonoktól. Látva azt, hogy másokat mennyire elterel és kizökkent az okostelefonjuk, egyre biztosabb benne, hogy marad a kagylómobiloknál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.