Hirdetés

A kalózkodás részleges legalizálásával harcolna Oroszország a szankciók ellen



|

Az orosz felhasználók számára egyébként sem idegen a szoftverek illegális használata, de most lazulhatnak a vonatkozó törvények.

Hirdetés

Miközben Oroszország továbbra is ostromolja Ukrajnát, az Európai Unió és a nyugati cégek úgy próbálnak nyomást gyakorolni az orosz, csak az állami propagandát látó felhasználókra és a valóságot elferdítő vezetésre, hogy sorra vonulnak ki az országból, folyamatosan korlátozzák vagy teszik elérhetelenné szolgáltatásaikat. Sokáig tartana felsorolni, hogy hányan léptek már, ami nyilván a kormány számára is kellemetlen, de az orosz hatóságoknak vannak ötletei a probléma áthidalására.

Egy az orosz fejlesztési minisztérium (Minekonomrazvitiya) által összeállított dokumentumban azok a tervek szerepelnek, amikkel a külső szankciók miatti nyomást kívánják kezelni, enyhíteni.

Hirdetés

Ebben írnak arról is, hogy a nem legálisan futtatott, a szankciókat támogató országokban üzemelő cégektől származó szoftverek használatát nem követné büntetés, tekintettel arra, hogy a felhasználóknak nem áll módjában licencet szerezni. Természetesen ha egy-egy szoftvernek van hazai alternatívája, úgy annak használata javasolt, és a külföldi termék illegális használatát nem engedélyezik.

Felmerült az is, hogy ha legálisan az orosz felhasználók nem nézhetnek filmeket, visszaállítják a RuTracker torrentoldalt.

Oroszországban akkora a PC-s kalózkodás mértéke, hogy ott a nyugati (egyben magyar) árakhoz képest évek óta sokkal olcsóbban árulják a játékokat. A február 25-én megjelent Elden Ring például 2499 rubelbe kerül a Steamen, ami jelenlegi árfolyamon 8590,22 forint - mi 59,99 euróért vehetjük meg, ami tegnap még olcsóbb volt, de ma, a forint további gyengülését követően már 23793,57 forintnak felel meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.