Hirdetés

A kanadai kormánynak magyarázkodott az Apple



|

A processzor teljesítményének korlátozásáról magyarázkodott az óriás, amely tagadta a tervezett elavulás vádját.

Hirdetés

Az Apple korábban már elmagyarázta a felhasználóknak, hogy miért korlátozta le a régebbi iPhone-ok processzorát és teljesítményét. Röviden arról van szó, hogy az öregedő akkumulátorok már nem képesek megfelelően kiszolgálni a chipet, ezért a készülékek összeomlanak, ha komplexebb feladattal néznek szembe. A teljesítménykorlátozás nem arra irányult, hogy mindenki szaladjon új iPhone-t venni, épp ellenkezőleg. 

Hirdetés

A problémát azonban az okozta, hogy az Apple a korlátozásról nem beszélt - ezután a bizalmatlan felhasználók felháborodása miatt pedig számos fogyasztóvédelmi szervezet és hatóság tervezett elavulás vádjával kezdett nyomozást a cég ellen. 

Az Apple legutóbb a kanadai kormánynak magyarázta el, hogy mi történt és történik valójában. Az Apple rámutatott, hogy azért érezte szükségét a dinamikus teljesítménycsökkentésnek, hogy a felhasználók iPhone-jai véletlenül se kapcsoljanak ki vészhívás közben, egy szeretett személy fotózásakor vagy más tevékenységek közben. A szoftverfrissítés kizárólagos célja az volt, hogy az öregedő akkumulátorral rendelkező iPhone készülékeket is problémamentesen használhassák tovább az emberek - és nem pedig az, hogy új modell vásárlására ösztönözzenek bárkit is. 

Az iOS 11.3 végleges buildjében benne lesz egy akkumulátort monitorozó menü, ami elárulja, hogy mennyire egészséges még az adott iPhone energiaforrása. Szükség szerint a lassítás is kikapcsolható lesz. 

Remélhetőleg a jövőbeli iPhone készülékekben már olyan minőségű és kapacitású akkumulátor lesz, hogy ezt a botrányt örökre elfelejthetjük. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.