Hirdetés

A keresőbe is reklámokat rejtene a Firefox, mutatjuk hogyan kapcsolhatod ki



|

A Firefox javaslatot szeretne tenni arra, hogy mire szeressünk rákeresni.

Hirdetés

Nem volt könnyű az elmúlt időszak a Mozilla Firefoxnak, hiszen komoly mélyrepülés volt tapasztalható a felhasználói számában, ez a csökkenő tendencia azonban lassan megált, aztán az emberek újra elkezdték felfedezni maguknak a böngészőt. A dobogóra ugyan még nem sikerült feljutni, ott azonban a Google Chrome első helye megkérdőjelezhetetlen, ahogy a Safari is elég biztosan érezheti a második helyet a rengeteg Apple termék miatt.

Hirdetés

A Firefox fejlesztői új funkció beépítésén dolgoznak, ami javaslatokat tenne arra, hogy mire keressünk rá, mikor elkezdünk valamit begépelni a keresőmezőbe. Az új modul egyelőre tesztüzem alatt áll, csak néhány amerikai felhasználónak érhető el. A cég így írja le a Firefox Suggest névre keresztült panelt:

"[...] egy új funkció, mely megbízható iránymutatás a jobb internet felé, amely felszínre hoz releváns információkat és webhelyeket, hogy segítsen elérni a felhasználó céljait."

Ez eddig egészen hasznos is lehetne, itt jön azonban a csavar: "A Firefox 92-es verziójával kezdve új, releváns javaslatokat adunk majd a megbízható partnereinktől, az alapján, amikre keresel." Ugyan leírják, hogy új adatokat nem gyűjtenek be, ez akkor is sokakban ellenérzést válthat ki, de van megoldás.

Szerencsére néhány kattintással kikapcsolhatóak az új javaslatok. Először is a képernyő tetején lévő menüre kell kattintani, majd beállítások, biztonság és Firefox Suggest. Ezen a felületen csak ki kell venni a pipákat és máris eltűnnek a javaslatok, ha már véletlenül megjelentek volna.

Nem ez az első eset, hogy a Firefox fejlesztői hasonló módon próbálnak meg reklámokat rejteni a böngészőinkbe, ami bátorságra vall, annak fényében, milyen ellenállásba ütköztek a legutóbbi ilyen próbálkozássukkor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.