Hirdetés

A kézmozdulatainkat követi az új hordható okoskütyü



|

A kutatók összeraktak egy csuklón hordható eszközt, ami folyamatosan követi a teljes kézmozgást.

Hirdetés

A Cornell, a Madison és a Wisconsini Egyetem kutatói együtt összeraktak egy olyan, csuklón viselhető eszközt, ami képes az emberi kéz 3D-ben való teljes, folyamatos követésére. Ez a FingerTrak, ami még az ízületek pozícióját is figyeli. 3-4 mini, alacsony felbontású hőkamerát használ, és a tudósok szerint hasznos lehet a jelbeszéd lefordításában vagy virtuális valóságban, továbbá az emberek és a robotok közötti kommunikációban is hasznát vehetik.

Hirdetés

Mozgáskövető technológiákból perrsze már van bőven, az olyan konzumer szintűektől, mint amilyen a Microsoft Kinect, egészen a filmekben és játékokban használt motion capture rendszerekig. A most bemutatott módszer előnye, hogy a csukló kontúrjait követve a technológia 3D-ben, és nagy pontossággal tudja rekonstruálni, hogy hol vannak, hogyan mozognak az ujjak. Ez az első rendszer, ami erre ezen a szinten képes, ráadásul a múltban a csuklón hordható kamerák túl nagyok is voltak.

A FingerTrak fizikai részét úgy kell elképzelni, mint egy könnyebb karkötő, engedi a szabad kézmozgást, és a hőképek mellett a gépi tanulásra koncentrál a kézmozgások virtuális rekonstrukciója során: a képeket mélyneurális hálózat rakja össze. A kamerák méretei pedig egy borsószemével vetekszenek. Jó kérdés persze, mikor lesz ebből a prototípusból kézzel fogható, pontosabban bárki kezére rápattintható termék, mindenesetre a VR-játékoktól az ipari és egészségügyi felhasználásig bármilyen irányba el lehet vinni, tehát lehetőség van benne bőven.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.