Hirdetés

A kiberbűnözők játszóterévé vált a Telegram



|

Nagyon jól működik a titkosított alkalmazás, ez azonban más jellegű problémákat szül.

Hirdetés

Nagy népszerűségnek örvend a Telegram, ami felhasználók millióit gyűjtötte össze a titkosított kommunikáció ígéretével. A platform azonban hamar több lett, mint néhány, a kíváncsiskodó cégek és más szervezetek elől elbújni vágyó ember csatornája.

A Cybint és a Financial Times új kutatása rámutatott, hogy a Telegram egyre több illegális tevékenységet folytató közösséggel rendelkezik, némelyik ezek közül pedig akár több tízezer felhasználóval is bírhat.

Hirdetés

A Telegram kiberbűnözői tevékenységének megugrása részben annak is köszönhető, hogy a WhatsApp idén megváltoztatta az adatvédelmi irányelveit. A SensorTower becslése szerint mostanra a titkosítással rivaldafénybe került alkalmazás már több mint 500 millió felhasználót tömörít.

Nagy előny még a dark webbel szemben, hogy klasszisokkal könnyebb használni, így a bűnözők jóval több érdeklődőt érhetnek el, akik egyébként nem találnának meg bizonyos tartalmakat az internet sötét oldalának nehézkes használata miatt.

Jake Moore, az ESET kiberbiztonsági specialistája a következőt mondta a témával kapcsolatban:

"Mivel számtalan eszköz elérhető, ami segít rejtőzködni az interneten, a dark web lassan átköltözik a nyílt internetre, mivel a közösségi platformoknak sokkal nagyobb az elérése."

A felmérés szerint 100%-nál is magasabb emelkedés volt megfigyelhető az illegális tevékenységek terén a Telegramon, miközben az e-mail címeket és jelszavakat árusító csatornák az egekbe lőttek ki, itt 300%-nál is nagyobb ugrás figyelhető meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.