Hirdetés

A kipattintható kamerás mobil túl szép, hogy igaz legyen



|

Nagyon sokoldalú tervvel állt elő egy dizájner, de sajnos mindez csak álom egyelőre - pedig nagyon praktikus lenne.

Hirdetés

Nem csak a csúcsmobilok vételára nőtt meg durván az utóbbi 1-2 évben, hanem a hátlapi kameraszigetük is. Ezek miatt tok nélkül nem túl jó lerakni egy asztalra egy ilyen telefont, de kézben tartás közben is zavaró lehet a nagy, kiálló modul. Egy dizájner azonban úgy véli, lehetne ebből pozitív dolgot is kreálni. A Yanko Design előállt egy tervvel, aminek a neve Mosaic, a lényege pedig, hogy az okostelefon kameramodulja kipattintható lenne a készülékből, és önállóan is működne. 

Hirdetés

Ez ideális lenne például akciókamera helyett, de viselhető lenne nyakláncként, fitneszkütyüként, illetve zsebben is jól elfér. Ezen felül kommunikációs eszköznek is alkalmas lehetne, a konkrét okostelefon nélkül. 

Mindez persze technológiailag elég nagy kihívást jelentene, jelen fejlettség mellett ilyen méretekben ez biztosan nem valósítható meg, ekkora helyre ennyi kamera magában sem igazán fér a szükséges chipekkel, nem, hogy kijelzővel és akkuval. Az ötlet azért szép és látványos, és egyszer talán valóság is lehet belőle - azt persze nehéz megtippelni, hogy van-e ilyesmire egyáltalán igény.

Az is tény, hogy moduláris mobilokkal már többen próbálkoztak. Volt, aki csak elméleti szintig jutott (például maga a Google is megalkotott egy koncepciót), de az LG G sorozatában annak idején el is készült olyan telefon, amelyet már különféle fel- és lecsatolható kiegészítőkkel lehetett specializálni - ez azonban nem lett túl nagy siker, és szépen le is mondott a folytatásokról a dél-koreai cég.

A képeket elnézegetve azért simán adja magát a kérdés: ha valahogy össze lehetne hozni effélét, nektek tetszene az irány? Használnátok olyan telefont, amelynek kamerás modulja önálló életet is élhet? Jöhetnek a mobilos jövőről szóló fantáziák a kommentek közé!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.