Hirdetés

A Knight Rideren nőtt fel, hát megépítette a saját K.I.T.T.-jét ez a magyar férfi



|

Ez volt Magyarországon az első K.I.T.T., és ugyan már 2014-ben elkészült, a mai napig folyamatosan dolgozik rajta a tulajdonos.

Hirdetés

1982-ben indult az egész világot meghódító Knight Rider, amiben David Hasselhoff egy Pontiac Firebird sofőrjeként harcolt a jó ügy érdekében. A tévésorozat hazánkban is zajos sikert aratott, számtalan gyereknek vált nagy szerelmévé K.I.T.T., a beszélő autó, egyesek azonban nem elégednek meg a plátói kapcsolattal. Ilyen volt a győri Varga Zsolt is, aki 11-12 évesen még németül nézte a sorozatot, a rajongása pedig végül egy fantasztikus replikában öltött testet. Történetét a Telexnek köszönhetően ismerhettük meg.

Zsolt már egészen fiatalon a sorozat bűvöletébe került, sok korabelihez hasonlóan, ő is gyűjtötte például a Knight Rider témájú rágógumi papírokat, amikről jobban megismerhette az autó külső és belső részleteit. Mivel a műsort ekkor még csak németül lehetett nézni, Zsolt elkezdte tanulni a nyelvet, hogy a történetet is értse, ne csak az akciót. A középiskola kicsit visszavetette a lelkesedését, de azért az autószerelői tanulmányaival sem sodródott messze a témától. Ekkor már egészen jól ment Zsoltnak a német is, így egyedül leszervezett az osztályának egy gyárlátogatást a stuttgarti Mercedes-gyárba.

Hirdetés

2010-ben, az egész világot megrázó pénzügyi válságot követően indult be a K.I.T.T. projekt, miután Zsolt eladta egy arany ékszerét, amiből meg is tudta venni a legendás Pontiac Firebirdöt, méghozzá fekete színben. A dolog apró bökkenője az volt, hogy a kocsiban nem működött a motor, így tréleren érkezett hozzá Győrbe. Később sajnos az is kiderült, hogy számos sérülése lehetett korábban, így be kellett ismernie, hogy az autó nem lesz alkalmas arra, hogy K.I.T.T.-é váljon. Szerencsére végül sikerült némi ráfizetéssel elcserélnie egy 1987-es, gyári piros, sérülésmentes Pontiacra, amiben a motor (egy 5000 köbcentis, V8-as szörnyeteg) is működött még.

Az autó ezután másfél évig Zsolt fényező barátjának garázsában állt, néha polcként funkcionálva, ahol egészen a fémig visszacsiszolták minden felületét, hogy a végeredmény igazán meggyőző és hibátlan legyen. Szerencsére így is lett. A gyönyörű feketére fényezett kocsihoz aztán Zsolt 100 méter kábelt vett, hogy újrahúzza az egész elektronikát. Került bele USB-csatlakozó, kamera, LCD-kijelzők, és minden egyéb finomság, hogy K.I.T.T igazán különlegesnek tűnjön. Természetesen a csodajárgány beszél is, az eredeti magyar szinkronhangon szólal meg, Zsolt azonban ezt is kicsit finomhangolta, hogy jobban hasonlítson a német verzióra, amivel megismerte K.I.T.T.-et.

Az első magyar K.I.T.T., itthoni rendszámmal végül 2014 nyarára készült el, a végeredmény pedig egészen lenyűgöző lett. Még ugyanebben az évben a Hungaroringre is meghívták Zsoltot, ahol a szervezők azt mondták neki

az autója a három legjobb között van, amit eddig láttak.

Az eseményen hatalmas érdeklődés övezte a kocsit, a látogatók a kordonok sem tartották vissza attól, hogy fotót készíthessenek K.I.T.T.-tel. A Hungaroringen ott volt David Hasselhoff is, akit végül a tömeg miatt nem engedtek a kocsihoz, helyette Zsoltot vitték a színészhez, aki még alá is írta volna a kocsit, ezt azonban a tulajdonos tiszteletteljesen visszautasította.

Zsolt autók iránti szeretete azóta sem hagyott alább, a COVID-időszak alatt elkezdett a YouTube-ra is tartalmat gyártani. Először csak a saját K.I.T.T.-jével kapcsolatban, azóta azonban szélesedett a kínálat, nemrég például Zámbó Jimmy autóival foglalkozott egy videóban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.