Hirdetés

A koronavírus kapcsán már a WhatsApp is megmondja a tutit



|

Egy olyan bottal egészült ki a WhatsApp üzenetküldő app, ami a koronavírussal kapcsolatos tényeket segít ellenőrizni.

Hirdetés

Új chatbotot kapott a WhatsApp üzenetküldő, amelynek segítségével a felhasználók csatlakozhatnak több mint 80 tényellenőrző szervezethez. Minderre azért van szükség, mert továbbra is rengeteg téves információ és fake news terjed a koronavírussal kapcsolatban. A chatbot megmondja, ha egy információ hamis: a háttérben dolgozó profi tényellenőrzők 74 országban működnek január óta, több mint 4000 koronavírussal kapcsolatos kamu hírt lepleztek le azóta.

Hirdetés

A Poynter adatbázisa tartalmaz mindent, ami csodaszerekkel, hamis oltóanyagokról vagy biológiai fegyverként való bevetéssel kapcsolatos, de azt is közli a chatbot, hogy nem az 5G okozta a világjárványt. Az adatbázist naponta frissítik, és a chatboton keresztül új információkat is be lehet küldeni. 

A chatbot kizárólag angol nyelven érhető el (egyelőre) a +1 (727) 2912606 számon, a "hi" szót kell elküldeni, hogy válaszoljon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.