Hirdetés

A következő iOS verzió megoldást kínál a maszkot viselők FaceID problémájára



|

Az épp első bétafázisába lépett iOS 14.5-ben az Apple Watch kap új szerepet az iPhone feloldásában.

Hirdetés

Tavaly viszonylag hamar kiderült, hogy a vírushelyzet miatt bevezetett maszkviselés két vállra fekteti azokat a biztonsági technológiákat, amik arcfelismerésen alapulnak. Minden bizonnyal sok iPhone felhasználó szembesült a problémával, miszerint maszkviselés közben a FaceID egyszerűen nem működik, a készülék zárva marad.

A feloldás csak a másodlagos kód megadásával lehetséges, ami egyáltalán nem komfortos a mindennapi használat során. Egyéb, biometrikus azonosításra pedig az iPhone X óta nincs lehetőség, az új egészségügyi szabályok pedig még hosszú hónapokig velünk lehetnek.

Hirdetés

Emiatt az Apple-nek lépnie kellett, és az iOS 14.5 és watchOS 7.4 verziókban megjelenik egy új opció, ami az Apple Watch órát adja hozzá a telefon feloldási és zárolási folyamatához. A Mac tulajdonosok hasonló folyamatot használhatnak már egy ideje, ahol az óra a számítógépbe történő belépést segíti, és egyben egy plusz biztonsági szintet is biztosít az illetéktelen bejelentkezések ellen.

Az iPhone-ok esetében a folyamat annyiban különbözik, hogy a telefon egy részleges arcfelismerést követően is felold majd, amennyiben a viselt óra sincs épp lezárva. A csuklónkon lévő eszköz egy apró rezgéssel jelzi a feloldást, illetve a kijelzőjén az ezt megerősítő szöveges üzenet is megjelenik. Az új funkciót a felhasználónak kell engedélyeznie (nem lesz alapból beállítva), illetve fontos kitétel, hogy az App Store és Apple Pay vásárlásokhoz ez a módszer nem használható, ezeknél továbbra is a teljes FaceID-azonosításra vagy a kód beütésére lesz szükség.

Az iOS 14.5 megjelenésére még várni kell, ám akit már nagyon zavar a maszk vs. FaceID probléma, fejlesztőként hozzáférhet a Beta 1 kiadáshoz. Várhatóan a publikus bétatesztelők is hamarosan csatlakozhatnak, de ebbe tényleg csak az vágjon bele, aki elfogadja, hogy a nem végleges rendszerszoftverek olykor váratlan működést, adott esetben adatvesztést is okozhatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.