Hirdetés

A következő okostelefonod drágább lesz, mint gondolnád



|

Hiány lesz a keret nélküli kijelzőkből, ami emeli az okostelefonok gyártási költségeit.

Hirdetés

Az LG G6-tal és a Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ modellekkel trend kezdődött: a közel keret nélküli kijelzős okostelefonok jelentik a jövőt, vagyis míg az azóta érkezett és érkező Galaxy Note 8, LG V30 és Huawei Mate 10, valamint iPhone X trendi és csábító készülékek, addig a OnePlus 5 vagy az iPhone 8 és 8 Plus erősen a múltat idézik és elavult dizájnra építenek (persze ettől eltekintve ezek is kiváló eszközök). 

Hirdetés

Az ágazat a lehető legnagyobb tempóban áll át az effajta kijelzőkre, a gond viszont az, hogy egyszerűen nincs elég ezekből a panelekből. Jelenleg is készlethiánnyal küzdenek a gyártók, mindez pedig 2018-ban is folytatódik. 

A problémát az jelenti, hogy minden cégnek egyedi panelek kellenek (lásd az iPhone X-et), az igényeket pedig nem képesek kellő tempóban kielégíteni a gyártók. 

A kijelzők mérete és formája mindig az adott okostelefon alapján változik, tehát többé nincs olyan, hogy egyforma panelt számos gyártónak szállítanak: majdnem minden készülékhez egyedi verzió kell az ügyfeleknek. 

Ha ez nem lenne elég, akkor a 18:9-es képaránnyal rendelkező kijelzőket eleve nehezebb és hosszabb idő legyártani. Iparági források szerint mindezek miatt az idei harmadik és negyedik negyedév során két számjegyű százalékos értékkel emelkednek majd az eszközök gyártási költségei - ez a trend pedig jövőre is folytatódik. Talán mondani sem kell, hogy az áremelések a vételárakon is látszanak majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.