Hirdetés

A középkategóriát repíti előre a Snapdragon 700-as chipszéria



|

Olyan élményt hoz majd a középkategóriába az új sorozat, amit eddig csak a Snapdragon 800-as család volt képes garantálni.

Hirdetés

A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 700-as chipszériáját, amely az ígéretek szerint új színt visz a középkategóriába a mobilpiacon. Olyan funkciókat és élményt ígér a Qualcomm, amit eddig csak a prémium, Snapdragon 800-as szériás chipek tettek lehetővé. 

Hirdetés

A Qualcomm a középkategórián ezúttal konkrétan a felső-középkategóriát érti, vagyis a 400 - 500 dolláros/eurós okostelefon világában várható a fejlődés. Mindez azt jelenti, hogy nagy előrelépésre számíthatunk, ha a Snapdragon 600-as szériához viszonyítunk. 

A gyártó azt állítja, hogy a Snapdragon 700-as szériás chipek 30 százalékkal hatékonyabbak lesznek, mint egy Snapdragon 660-as lapka. Ennek hála a teljesítmény és az üzemidő egyaránt fejlődhet. 

Egyelőre csak általánosságban boncolgatták a szériát, konkrét SoC-t nem mutattak. A család jellemzője lesz azonban a többmagos AI-engine és az AI-alkalmazások kétszer gyorsabb feldolgozása a készülékeken. A Spectra ISP kevés fény mellett segíti majd a fotózást, a Quick Charge 4+ pedig azt, hogy 15 perc alatt feltöltődjön egy 2750 mAh-s akku 0-ról 50 százalékra. A Bluetooth 5 támogatása is adott lesz. 

A Qualcomm szerint az első minták az idei év első felében jutnak el a gyártókhoz, vagyis a Snapdragon 700-as chipek még az idén debütálnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.