Hirdetés

A kriptobányászatot is térdre kényszerítette az ítéletidő



|

Hatalmasat zuhant a Bitcoin-bányászat aktivitása az Egyesült Államokban tomboló hóviharok miatt.

Hirdetés

Míg Magyarországon egy kimondottan enyhe hétvége tette helyre a fehér karácsonyról szőtt naiv álmainkat, az Egyesült Államokon és Kanadán egy 55 millió embert érintő hóvihar söpört végig, amely legalább 50 halálos áldozatot szedett, és több mint 100 ezer háztartást fosztott meg az áramellátástól.

A helyenként 2,5 méter magas hótorlaszokat produkáló ítéletidő az egyébként is gyengélkedő kriptobányászatnak is betette a kulcsot, a legnépszerűbb valutának számító Bitcoin esetében ugyanis látványosan visszaesett a bányászok aktivitása.

Hirdetés

A Yahoo! Finance beszámolója szerint a vihar alatt másodpercenkénti 155,28 extrahashre esett vissza a BTC hashrátája (hashrate: a Bitcoin-hálózat teljesítményének mérési egysége), miközben szerdán még 253,88 volt ez a szám. A közel 40%-os csökkenést az is jelezte, hogy több bányász szolgáltató is korlátozta a működését. Ilyen például a Core Scientific, amely az áramhálózat stabilizálása érdekében szállt ki a termelésből és a Riot Blockchain, amelynek le kellett állítani a texasi létesítményét.

Mindezt egy olyan év után, melynek során látványosan kipukkadt a Bitcoin körüli lufi, a mélybe taszítva a kriptovaluta értékét: tavaly ilyenkor még 15 millió forintot fizettek egyetlen BTC-ért, míg cikkünk írásakor már "csak" 6,3 millió forintért mérik a virtuális pénzt, és egyelőre nincs is arra utaló jel, hogy emelkedőbe vált a trend.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.