Hirdetés

A legjobb appok az Apple Pencilhez



|

Összegyűjtöttünk ötöt a legkiválóbb iOS-es alkalmazásokból, amelyekkel élmény az Apple Pencil használata.

Hirdetés

Ha valaki már beruházott egy új iPadre, és szeretné a következő fokozatra emelni a kreativitásának kiaknázását, akkor ehhez remek megoldás lehet egy Apple Pencil. Azonban felmerül a kérdés, hogy milyen alkalmazásokkal lehet igazán kihasználni az Apple digitális tollának a tudását? Szerencsére az App Store-ban rengeteg kiváló app található, amelynek a használata igazi élmény egy Apple Pencillel. Ezek közül emelünk ki most ötöt. 

Hirdetés

MediBang Paint - Ingyenes

A MediBang Paint egy ingyenes app, aminek a segítségével ügyesen festhetünk, rajzolhatunk. Az első indításkor tippeket is kapunk a használathoz, ami nem árt, hiszen funkciókban igaz gazdag a kezelőfelület. Azért nem bonyolult, de persze nem is olyan, mint a SketchBook minimalista megvalósítása. A sok eszköznek hála a szabadság azonban még nagyobb, ecsetből és eszközből több mint 100-at kínál a program, több mint 850 háttérrel és mintával. Az Apple Pencil gyorsan és reszponzív módon használható a programmal, és persze támogatottak a rétegek, a felhős szinkronizálás és még sok más is. 

Adobe Illustrator Draw - Ingyenes / Adobe CC-előfizetés szükséges

Az Adobe rengeteg kiváló csomagot kínál mobilra. Nagyszerű választás a Photoshop Express és a Lightroom CC is, de aki teljesen kiaknázná az Apple Pencil tudását, annak az Illustrator Draw a nyerő. Lenyűgözően sokoldalú eszközről van szó, amivel menet közben is megoldható a vektorgrafikák létrehozása. Ezeket utána PC-re és laptopra is megoszthatjuk. Az átfogó rétegkezelés mellett jó dolog a 64x-es zoom, és, hogy szerkeszthető natív fájlt küldhetünk az Illustratorba vagy egy PSD-t a Photoshopba, ami automatikusan meg is nyílik az asztali gépen. 

Procreate 4 - 3490 forint

Az iPadet használó profik számára talán a legjobb rajzolóprogram a Procreate 4, amely fizetős, de remekül hasznosíthatjuk benne az Apple Pencilt. A funkciókban annyira gazdag, hogy az ára egyáltalán nem túlzás. Élményben ez áll a legközelebb egy asztali Photoshophoz, főleg, ha a rajzolásra használható eszközöket nézzük. Számos réteget támogat, az ecseteket testre szabhatjuk és menthetjük, a felület támogatja a gesztusvezérlést. Kétujjas érintéssel visszavonhatjuk, amit csináltunk, hárommal ismételhetünk. A kész munkát PSD-ben, PNG-ben, JPEG-ben vagy saját formátumban is exportálhatjuk. 

Adobe Photoshop Sketch - Ingyenes / in-app-vásárlások

Egy újabb Adobe program, aminek az Apple Pencil támogatása miatt rajta kell lennie a listán. Eszközök és funkciók tekintetében elmarad a Procreate-hez mérten, de remek ingyenes alternatíva. Eszközből ebben is sok van azért, és mind kiaknázza az Apple Pencil tudását, legyen szó a nyomás erősségéről vagy a dőlésszögről. Támogatottak a rétegek, tudunk exportálni több formátumban, ráadásul a Sketch még izgalmasabb és nagyobb tudású, ha eleve benne vagyunk az Adobe világában. 

Affinity Photo - 6990 forint

Macen és PC-n is egyre csak nő az Affinity Photo népszerűsége, köszönhetően az Adobe előfizetéshez kötött Photoshop-uralmának. Itt egyszer fizetünk, és megkapjuk a teljes csomagot. Az iPadre írt app legalább annyira jó, mint az asztali megoldás, ráadásul az Apple egy iPad Pro tableten épp ebben demózta az Apple Pencilt - mindez sokat elárul. Az egyik legjobb képszerkesztő app iPadre, és az Apple Pencillel a nyomáserősségben és a dőlésszögben lévő lehetőségek miatt még kreatívabbak lehetünk. Mivel a RAW-szerkesztést támogatja, elsősorban profiknak készült, de hobbifotósoknak is kiváló, akik sokoldalú eszközre vágynak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.