Hirdetés

A legjobb mobilos appok ahhoz, hogy formában tartsd magad



|

A cikkünkben bemutatott appok használatával hozzájárulhatsz az egészségesebb életmódhoz.

Hirdetés

Ebben a rohanó világban egyre nehezebb mindenre odafigyelni, főképp az egészségünkre és a pihenésünkre. Minden területen helyt kell állnunk, a lehető legjobbat nyújtanunk, majd magunkra általában nem marad időnk és erőnk. Ha azonban már úgyis egész nap az okostelefont nyomkodjuk, akkor talán jó ötlet olyan appot is tenni rá, ami hozzájárulhat az egészségesebb életmódunkra való odafigyeléshez. Persze egyik sem javít sem az egészségi állapotunkon, sem a közérzetünkön, de a használatuknak hála talán jobban figyelünk majd magunkra. 

Hirdetés

My Water Balance - Android | iOS

Testünk nagyjából 60 százaléka víz, ezért különösen fontos, hogy eleget igyunk. Ezzel az egészségünk fokozásáért is sokat tehetünk, javíthatjuk a memóriánkat és a koncentrálóképességünket. Könnyű persze megfeledkezni az elegendő mennyiségű folyadékról. A My Water Balance igyekszik segíteni azzal, hogy emlékeztet: igyunk vizet! Az app indítása után személyre szabhatjuk a felületet a jellemzőinkkel, majd a program megmondja, hogy mennyi vizet kellene egy nap fogyasztanunk. Ezután folyamatosan emlékeztet. 

PC World egészségtipp #1: alkohol fogyasztása miatt könnyen kiszáradhatsz. Ezt elkerülendő igyál egy pohár vizet is, ha valamilyen alkoholos ital mellett döntesz. Ennek hála másnap sem fáj majd annyira a fejed. 

Strava - Android | iOS

Igazi közösségi hálózat sportolóknak. Nem számít, hogy valaki kezdő vagy haladó, a Strava a profil megalkotása után segít rögzíteni a biciklizés és a futás adatait, illetve ezek megosztásában is partner (a Facebook és az Instagram is támogatott). Mások eredményeit lájkolhatjuk és hozzá is szólhatunk a bejegyzésekhez. Az app rögzíti az átlagsebességet, a teljes távolságot és az útvonalat is, ráadásul az olyan dolgokat is támogatja, mint az Apple Watch. 

PC World egészségtipp #2: kezdj minden futást 10 perc gyaloglással vagy kocogással. Ezzel bemelegítheted az izmaidat, és felkészülhetsz a komolyabb tempóra. 

Sleep Better - Android | iOS

A jó alvás csodákra képes: nem csak kipihentek leszünk, a gondolkozásunk is gyorsabb lesz, és a kedvünk is javul. A Sleep Better segít abban, hogy naplózzunk az alvásainkat és kövessük annak fázisait. Ezzel egyszerre adaptív ébresztőóra is, ugyanis a megfelelő beállítások (mennyi kávét fogyasztottunk ma, mennyit edzettünk) megadása után megmondja, hogy mennyi alvásra van szükségünk ahhoz, hogy kipihenjük magunkat. Ha az okostelefon a párna mellett marad, akkor az app követi az alvásunkat, és reggel egy diagramot is mutat. 

PC World egészségtipp #3: ha jobban szeretnél aludni, akkor lefekvés előtt 30-60 perccel már ne nézz kijelzőket, akkor sem, ha azok szűrik a kékfényt. Ennek hála könnyebben tudsz majd elaludni. 

JeFit - Android | iOS

A JeFit egy igazi fitneszes társ, akkor is, ha nem vagyunk edzőbajnokok, és fogalmunk sincs, hogyan kell elvégezni egyes gyakorlatokat. Az app indítása után megalkothatjuk a profilunkat, majd választhatunk a feladatokból, és videókat is nézhetünk azokról. Naplózhatjuk az izommunkát, feltölthetjük a haladást jelző fotókat arról, hogyan fejlődünk. 

PC World egészségtipp #4: a legutóbbi étkezés és a következő edzés között várj legalább 90 percet. Ennek hála a gyomrod feldolgozhatja az ételt, és diszkomfort nélkül, elegendő energiával vághatsz neki a munkának. 

Elevate - Android | iOS

Amellett, hogy fizikailag top formában maradunk, az agyunkat sem árt edzeni. Az Elevete erre nyújt tökéletes megoldást. A program minijátékok segítségével edzi az agyunkat. Az első indítás után néhány kérdést kapunk, az app pedig eldönti, hogy milyen területeken érdemes fejlődnünk - olvasás, beszéd, írás, számolás. Ezután naponta kapunk apró játékokat (ingyenesen hármat), amelyek segítségével mentálisan is fittek maradhatunk. A fejlődéssel egyszerre még több játékot kapunk. 

PC World egészségtipp #5: a legnagyobb hatékonyság érdekében az effajta fejtörőkkel reggel, felkelés után, vagy pedig este, lefekvés előtt foglalkozz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.