Hirdetés

A legjobb processzormagokat használja majd a Windows 10 19H2



|

Nőhet a PC-k teljesítménye az egyszálas feladatok során, a Windows 10 ugyanis képes lesz a processzorok legjobb magját használni.

Hirdetés

Még az idén befut a Windows 10 következő nagy frissítése, amelynek a neve csak 19H2. Ezzel a Windows már képes lesz érzékelni, hogy melyek a legjobb magjai egy adott processzornak a PC-ben. 

Hirdetés

A CPU közölheti majd az operációs rendszerrel, hogy a munkavégzések során mely magjait részesítse előnyben, és így az egyszálas munkamenetek során jobb teljesítményt kaphatunk. 

A többmagos processzoroknál nem minden mag egyforma, a gyártás apró eltérései miatt. A Turbo Boost Max 3.0 technológiás Intel CPU-k és az új AMD Ryzen chipek már képesek jelezni a rendszernek, hogy mely magok erősebbek az adott lapkán, a megfelelő, rendszerszintű optimalizáció pedig 1-4-szálas munkafolyamatoknál akár 15 százalékkal jobb teljesítményt is hozhat, mondja az Intel. 

Az Intelnél egyelőre csak HEDT CPU-k támogatják mindezt, az AMD-nél már a Zen processzoroknál adott a lehetőség. A Ryzen Master szoftver mutatja is ezt az információt, de a Windows mindeddig nem tudta kihasználni a lehetőséget, és a legjobb magokra váltani. Ez változik majd a 19H2-es frissítéssel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.