Hirdetés

A légkondik babérjaira törő szuperfehér festék Guinness-rekorder lett



|

Nincs nála fehérebb festék a világon.

Hirdetés

Még a nyáron számoltunk be arról a különleges fehér festékről, közel teljes mértékben (98,1 százalékban) képes visszaverni a napfényt, sőt infravörös hősugárzást is kibocsát. Az utóbbi miatt lehet ez az anyag nagyon izgalmas a közeljövőben.

A Purdue Egyetemen kifejlesztett szuperfehér festék most jeles elismerésben részesült, ugyanis bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

Hirdetés

Nem nehéz kitalálni, milyen kategóriában lett a festék Guinness-rekorder: most már hivatalosan is ez az egész világ legfehérebb festéke. A fehérség önmagában is remek persze, de a kutatók számára az a legizgalmasabb, hogy ahogy azt fentebb is említettük, infravörös hő kisugárzására is képes a rekorder festék, így pedig mivel több hőt bocsát ki, mint amennyit elnyelni képes (hiszen nem hatol át rajta a napfény nagyja), onnan von el energiát ahonnan csak tud: a lefestett felületből.

Ezzel pedig gyakorlatilag hűti az általa elfedett területet - így akár a légkondik használatának visszaszorításában is komoly szerepet játszhat a jövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.