Hirdetés

A legújabb Facebook-frissítés kicsinálja a rivális appokat



|

Elég ritkán előforduló hibajelenséget produkál a legújabb Facebook-frissítés, amelynek szokatlan módon más alkalmazások látják kárát.

Hirdetés

Bocsánatkérésre kényszerült a Facebook, miután a tegnap iPhone és iPad készülékekre kiadott frissítése padlóra küldött egy sor másik alkalmazást. Mégpedig egészen véletlenül olyanokat, amelyek valamilyen formában konkurenciát jelentenek számára. Jelentések szerint a Tinder randiapp, a zenelejátszásban piacvezető Spotify és a fiatalok között őrülten népszerű TikTok is az érintettek között van.

Hirdetés

Elég hamar kiderült, hogy jellemzően azoknál a felhasználóknál omlanak össze az említett appok, akik nem bajlódnak külön bejelentkezési procedúrával, hanem összekötik az alkalmazásokat Facebook-fiókjukkal. Elég elterjedt megoldás ez, a Google-fiókjukat is rengetegen használják erre a célra, mert így nem kell külön felhasználói nevet és jelszót megadniuk.

A Facebook állítása szerint azonosították a probléma forrását és meg is szüntették, továbbá frissítették az SDK-t (szoftverfejlesztői készletet), amit közösségi platform szolgáltatásait az alkalmazásaikba integráló fejlesztők használnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.