Hirdetés

A Leica új mobilja pont olyan, mint amilyennek képzeled: csodálatos és túlárazott



|

Nem a megapixelekkel, de még csak nem is a hardverrel hódít a fényképezőgyár második okostelefonja.

Hirdetés

A Leica nevét leginkább a fotósok ismerik, pontosabban ők rajonganak érte. Csak bizonyos típusú fényképek elkészítésére alkalmas, cserébe csodálatosan formatervezett gépeiért (és persze a márkajelzésért) brutális összegeket fizetnek ki a vásárlók. És pontosan ugyanez a filozófia húzódik meg a vállalat második mobiltelefonja mögött: a Leitz Phone 2 gyönyörű, a kamerája természetesen rendkívül meggyőző, ám hardvere nem éppen csúcskategóriás, miközben az ára brutális.

Hiába adja a nevét a Leica a Xiaomi új modelljeihez, a Leitzbe egészen más kamera került, mint azokba: 4,72 megapixeles, 1 hüvelykes szenzor, előtte pedig egy 19 milliméteres gyújtótávolságú, F1.9-es lencse, azaz a nagylátószög és a fényerő is rendben van. A kamerasziget hatalmas és kör alakú, ordít a telefonról, hogy ez benne a lényeg, meg persze a visszafogott, de a szemet azért vonzó piros Leica-logó. A szelfikamera azonban mindössze 1,9 megapixeles.

Hirdetés

További jellemzők:

  • Snapdragon 8 Gen 1 chipset (tehát nem Gen 2, mint a most megjelenő csúcstelefonok némelyikében)
  • 12 GB RAM
  • 512 GB-os bővíthető tárhely
  • 500 mAh méretű akkumulátor
  • 6,6"-os, 240 Hz-es kijelző 2,730 x 1,260 pixel felbontással

Ára hivatalosan 1580 dollár, azaz átszámítva 620 ezer forint. Plusz egy repülőjegy Japánba, ugyanis csak ott jelenik meg november 18-án; a nemzetközi forgalmazásról nincs hír, elképzelhető, hogy kizárólag a szigetországban lesz kapható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.