Hirdetés

A Lenovo megmutatta, hogy lehet egy mobiltelefon laptop hangulatú



|

A legendás IBM ThinkPadeket idéző dizájnnal támad a Lenovo ThinkPhone by Motorola.

Hirdetés

Néhány napja egy meglehetősen részletes szivárgás utalt rá, hogy az IBM egykori fogyasztói számítógépes üzletágát és a Motorolát is birtokló Lenovo egyesíti a két kincsét, és egy Motorola ThinkPhone nevű okosmobilt dob piacra, amely a legendás üzleti laptopokat, a ThinkPadeket idézi.

A pletyka végül igaznak bizonyult, a CES 2023 alkalmából ugyanis leleplezték az IBM által 1992-ben bemutatott notebookok előtt tisztelgő telefont, ami végül Lenovo ThinkPhone by Motorola néven érkezik, vagyis elsősorban az anyacég márkanevét viseli magán.

A dizájnt illetően nincs nagy meglepetés, hiszen a korábbi szivárgás képeken is felfedte a készüléket: a ThinkPhone-on csak a kevlár hatású hátlap és az oldalt elhelyezett piros bekapcsoló gomb hivatott megidézni a ThinkPad laptopokat.

Hirdetés

Mivel ezek kőkemény üzleti masinák, a mobil is igyekszik annak láttatni magát, így az előre telepített Microsoft-appok mellett Think 2 Think néven megkapta a Motorolánál Ready Forként emlegetett funkciót is, amely a Windows PC-kkel való gördülékeny együttműködést teszi lehetővé. 

A specifikáció kapcsán a korábbi pletyka szintén ellőtte a lényeget: a 6,6 hüvelyes OLED-kijelző mögött a Qualcomm előző generációs csúcsprocesszorát, a Snapdragon 8+ Gen 1-et találjuk, tárhelytől (128/256/512 GB) függően 8/12 GB RAM-mal, tripla lencsés hátlapi kamerával (50/13/2MP) és egy 5000 mAh-os akkumulátorral, amit vezetékesen legfeljebb 68 wattos, vezeték nélkül pedig 15 wattos sebességgel tölthetünk.

A készülék valamikor a következő hónapok során érkezik meg más kontinensek mellett Európába is, egyelőre ismeretlen áron. Reméljük, hogy nem fog majd vastagon a Lenovo ceruzája, hiszen az előző generációs processzor, a fantáziátlan dizájn és az egyedi funkciók teljes hiánya nem teszi különösebben csábítóvá a ThinkPhone-t a normál Motorola-modellekhez képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.