Hirdetés

A Lenovo szállítja 2020 legfurcsább házasságát



|

A ThinkPad név védjegy a tartós, profi és nem mellesleg drága notebookokra, az idei felhozatalban pedig három, unalmasnak semmiképp sem mondható különc mutatkozik be hajmeresztő extrákkal.

Hirdetés

Az őszi szezon nyitányára időzítve készült el a Lenovo a legújabb Think-szériával - azért nevezzük így, mert a ThinkPadek mellett már a ThinkBookokkal is számolhatunk, ahol ráadásul egy érdekes ötlettel rukkolt elő a cég, ami ha beválik, sokak konkurenst fordíthat ebbe az irányba. Persze van itt igazi szenzáció is, mégpedig olyan, amiről év elején még azt hitték sokan, hogy mindörökre megmarad koncepciónak, illetve egy harmadik modell, ami kevésbé izgalmas, viszont annál kívánatosabb.

 

Hirdetés

Notebookra zárt füles

A Lenovo ThinkBook 15 Gen 2i modellje a legújabb Intel platformra építkezik és a klasszikus notebook kialakítást viszi tovább. Mellett a 13s kicsi és a 14s Yoga modellek is megjelennek, a háromféle családnál pedig közös a Thunderbolt 4 és a 11. Generációs Intel CPU. A Yoga gépházának oldalából egy stylust lehet  elővarázsolni, ami hasznos egy hibrid eszköznél, ám nem annyira meglepő, mint a 15 colos Gen 2i ThinkBook, amelynek oldalába egy kicsi fiókot szereltek.

Ezt kinyitva egy pár TWS fülest találhatunk, amely a kiemelés pillanatában kapcsolódik is notebookhoz. Az ötlet nagyszerű, kivitelezni pedig nem volt nehéz, ugyanis a 2,5"-os HDD helyére került a speciális fiók, amelyben nem mellesleg tölti is a notebook a fülest. Kipróbálni még nem volt szerencsénk, de azt már tudjuk, hogy ez az árat nem dobja meg látványosan és a TWS füles más BT-eszközzel (pl. a mobiloddal) is párosítható.

 

Hajtogatós ThinkPad

A ThinkPad X1 Foldot már láthattuk koncepciótermékként, azonban ez már a múlté, ugyanis a termék elkészült és hamarosan akár mi is megvehetjük. Ez a gép az, ami összecsukva notebook, kinyitva 180 fokban tablet, vagyis teljes belső felületén kijelzős. A 11 fizikai rétegből felépített érintőkijelző strapabíró, a gép pedig a MIL-STD 810 szabványnak is megfelel. A Lenovo gondolt a sokat gépelőkre is, így félig kinyitva (hátul van integrált támaszték) a gépet fizikai billentyűzetet is illeszthetsz az alsó részre. A 2K-s OLED panel szép képet ad, odabent pedig Intel Core i5 CPU dolgozik.

A Wi-Fi 6 mellett ott az 5G-opció, két USB-C port, stylus-támogatás és egy töltéssel 10 órát használhatod az X1 Foldot. A gép amúgy 1 kg-nál is könnyebb, kinyitva pedig 11,3 mm vastag csupán. Könnyű megkedvelni az extravagáns masinát, azonban ára nem éppen pénztárcabarát: 2500 dolláron nyit.

És a kedvenc

A harmadik - kevésbé extravagáns, de annál szerethetőbb - modell a ThinkPad X1 Nano. Ez a gép karbonszálas magnézium-alumínium ötvözet házba került, 11. generációs Intel CPU hajtja és mindössze 907 grammos. Szintén nagyon jó újítás, hogy a 2K-s kijelző megkapta a Dolby Vision hitelesítést és immáron 16:10-es képarányú, ami munkához sokkal jobb, mint a hagyományos 16:9. Az obligát Wi-Fi 6 mellett 5G-s opciót és TB4 csatlakozást itt is kapsz, az üzemidő 13 óra és a biometrikus azonosítás is megoldott. a 13,9 mm vastag (vékony) Nano 1600 dolláron nyit, ami nagyjából szinten van a hasonló konkurens termékekkel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.