Hirdetés

A levegőn keresztül tölthetnek a Vivo következő okostelefonjai



|

Az Energous és a Vivo elkezdtek együtt dolgozni egy olyan vezeték nélküli töltésen, amelynél nem kell töltőpadra tenni a mobilt, az a levegőből tölt.

Hirdetés

A vezeték nélküli töltést sokan szeretik, elvégre nem kell kábelekkel bajlódni az okostelefon akkumulátorának feltankolásakor. Bár az utóbbi évben egyre több gyártó kínál vezeték nélküli gyorstöltést, azért a sebességre itt-ott még lehet panasz. A legnagyobb gond azonban az, hogy a vezeték nélküli töltési rendszereknél egy töltőpadon kell hagyni az eszközt. Ezen változtatna a Disney és az Energous, amelyek egyaránt levegőn keresztül működő vezeték nélküli töltésen dolgoznak. Vagyis elég egy olyan szobában lenni, ahol a jelek elérik az eszközt, az máris tölt, a levegőből. 

Hirdetés

Az Energous azt állítja, hogy a technológiája 20 wattos vezeték nélküli töltéssel működik, és 4,5 méter távolságból is feltölt egy okostelefont. A cég nemrég együttműködésbe kezdett a kínai Vivo mobilgyártóval, amely már teszteli is a WattUp 2.0-t. Ez a rendszer rádiófrekvencia segítségével tölti fel a különböző eszközök energiaforrásait. 

A WattUp rendszer kevés helyet foglal, így beépíthető bármilyen termékbe. A használatához csak egy konnektorba illesztett adapter kell, töltőpad nem. A WattUpnak hála idővel tényleg eljöhet az idő, amikor portok nélküli okostelefonokat adnak ki a gyártók (nemrég ezt csak mágneses vezeték nélküli rendszerrel tudták elérni a 2019-es Apex koncepciónál). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.