Hirdetés

A lítium-fém akkuk forradalmasíthatják az elektromos autókat



|

Nagyon fontos kutatás ért a célegyenesbe a Harvardon.

Hirdetés

Az elektromos autók térnyerésével párhuzamban egyre többet hallunk az akkumulátor technológia fejlődéséről. Napjainkban a legtöbb készülékben, laptopban, telefonban és ezzel együtt az autókban is valamilyen típusú lítium-ion akkumulátor szolgáltatja a kraftot, annak minden pozitív és negatív tulajdonságával együtt.

A negatívumok között mindenképp kiemelendő a viszonylag rövid élettartam, amely még egy telefon esetében nem jelent eget rengető problémát, azonban a hatalmas akkukkal rendelkező elektromos autóknál komoly környezeti veszélyről beszélhetünk. Az energiatárolók mérete és az e-autók száma pedig egyre nagyobb méreteket ölt, így elég égető kérdés az akkumulátorok fejlesztése a kutatók számára.

Hirdetés

Most úgy látszik 40 évnyi kutatás hozhatja meg a gyümölcsét a Harvard Egyetemen, amelyet a lítium-fém akkumulátorok fejlesztésébe öltek bele. Az alábbi videóban erről mesélünk nektek. Ha tetszett, amit láttatok, akkor bátran iratkozzatok fel a csatornánkra, ha pedig támogatni szeretnétek a munkánkat, a csatornatagság funkción keresztül erre is lehetőségetek van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.