Hirdetés

A Lufthansa betiltotta az AirTag-követőket a járatain... vagy nem



|

A légitársaság egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat ad arról, hogy engedélyezi-e az AirTag követők-használatát a csomagokban.

Hirdetés

Az Apple tavaly áprilisban rukkolt elő az AirTag-követővel, amely az aprócska méretének köszönhetően számos helyen elfér, így változatos tárgyak helyét fedi fel nekünk a kulccsomótól a megfújt autókon át a reptéren elkeveredett - vagy éppen ellopott - bőröndökig.

Jelen állás szerint viszont kemény rejtéllyel találja magát szemben az, aki el szeretné dönteni, hogy a Lufthansa járatain is bevetheti-e a kütyüt, a német légitársaság ugyanis ellentétes nyilatkozatokkal szolgál az ügyben.

Elsőként a Watson írta meg, hogy egy Twitter-felhasználónak válaszolva a Lufthansa hivatalos fiókja azt a tájékoztatást adta, hogy tilos aktivált AirTag-követőt helyezni a bőröndökbe, mivel azok veszélyes eszközként vannak nyilvántartva.

Hirdetés

Egy későbbi posztban a légitársaság az ICAO (Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet) előírásaira hivatkozott, melyek értelmében szerintük az AirTag szerintük veszélyes áru, az adattovábbítási funkciója miatt pedig csak kikapcsolt állapotban helyezhető a csomagokba.

Egy repülési szakértőnek, Alex Macerasnak viszont úgy nyilatkozott a Lufthansa, hogy nem tiltotta be az Apple trackerét a bőröndökben, amit az Airways magazinnak is megerősített a vállalat, ám itt már arra hivatkozva, hogy a tiltást nem ők hozták meg, hanem az ICAO szabályaiból következik. A repülési szervezet előírásaiban viszont nincs ilyen kitétel, a MacWorld megkeresésére pedig több légitársaság (pl. TSA, EasyJet) is megerősítette, hogy náluk nyugodtan feladhatjuk a csomaggal együtt az AirTagünket is.

Egyes szakértők, köztük Ben Schlapping mindebből arra következtetnek, hogy a Lufthansa valójában a saját szakállára igyekszik akadályozni a követő használatát, mivel a légiközlekedésben kialakult nyári káosz során megelégelte, hogy az utasok a követő segítségével igyekeztek megtalálni a súlyos munkaerőhiánnyal küzdő reptereken elkeveredett csomagjaikat. Ha pedig valóban így van, adja magát a kérdés, hogy vajon a többiek is követik-e a német óriás példáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.