Hirdetés

A MacBookok egyik megosztó funkcióját nyúlhatja le a Windows 10



|

A Wonder Bar egy érintős sáv lesz a billentyűzet fölött, és értelemszerűen csak a kompatibilis eszközökön lesz támogatott.

Hirdetés

A Windows 10-es eszközök hamarosan az Apple egyik ellentmondásos funkcióját vehetik át a MacBookokról, vagyis a Touch Bart. Ez Wonder Bar néven érkezhet a windowsos világba, és egy második kijelzőt jelent majd a billentyűzet fölött, amelyen az adott tartalomhoz passzoló emojik, funkciók, hivatkozások és vezérlőgombok jelennének meg. A Surface Neo késése után ez a Wonder Bar pedig nem csak a Windows 10X-be, hanem a normál Windows 10-be is jön. 

Hirdetés

Természetesen csak a kompatibilis készülékeken lesz támogatott a dolog, tehát vagy egy virtuális billentyűzet fölött jelenik majd meg (ilyenkor érintőkijelzőre van szükség), vagy külön képernyősávot igényel a fizikai billentyűzet fölött. 

Az Apple Touch Bar megoldását egyébként igen sokan kritizálják, tehát egyelőre nem garantált, hogy a Microsoftnak sikere lesz az újítással. A szakértők szerint erősen megosztja majd a dolog a vásárlókat, ráadásul sok cég épít Windows 10-es PC-ket, és nem valószínű, hogy mind átvenné a Wonder Bart. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.