Hirdetés

A MacBookok torkának ugranak a Samsung új laptopjai



|

Kecses ultrabookokat is hozott a Samsung Unpacked Event.

Hirdetés

A sok-sok előzetes pletykát követően lezajlott a Samsung nagyszabású februári műsora, melynek sztárja egyértelműen a Galaxy S23, S23+ és S23 Ultra trió volt, de a koreaiak azért mást is tartogattak a nézőknek.

A gyártó ugyanis leleplezte a legújabb prémium laptopjait, a Book3-sorozatot, amelyek a MacBooknak és a Microsoft Surface-nek igyekeznek konkurenciát állítani, szorosan az előd Book2-széria nyomdokain haladva.

Hirdetés

Az aktuális ultrabook-modellcsalád összesen három készülékből áll: a Book3 Pro, a Book3 360 és a Book3 Ultra alkotja a palettát, amelyek megjelenésükben kísértetiesen hasonlítanak a tavaly piacra dobott Book2-eszközökre, így az elsődleges újdonságot a processzorok és a kijelző frissítése jelenti.

A legérdekesebb nyilván a csúcson trónoló Samsung Book3 Ultra, amely 13. generációs Intel i9 processzorral és Nvidia GeForce 4070 grafikus chippel izmozik, egy Dynamic AMOLED 2X-nek hívott, 2880 x 1800 pixeles felbontású (16 hüvelyk, 120 Hz-es képfrissítéssel) kijelzőn jelenítve meg a tartalmakat. Memóriából legfeljebb 16 GB-ot kapunk, a gépház pedig mindössze 16,5 mm vastag, és 1,79 kg-ot nyom. A Book3 Ultra ára 2 399 dollárról (adók nélkül kb. 850 ezer forint) indul, a Samsung  viszont egyelőre nem közölte a megjelenési dátumot.

A Book3-széria középső képviselője a táblagépként is használható Book3 360, amelyet 13,3 és 15,6 hüvelykes FHD-felbontású Super AMOLED kijelzővel is kérhetünk. A teljesítményt tekintve itt 13. generációs Intel i7 processzort kapunk Intel Xe grafikus chippel és 16 GB memóriával. A S-Pen stylust is támogató masina 1899 dollárról indul (adók nélkül kb. 670 ezer forint), a szállítását február 17-től ígéri a Samsung.

Végezetül pedig befutott a Book3 Pro is (érdekes módon ezúttal nem kaptunk sima, Pro-nélküli variánst). Ebben ugyanazt a 120 Hz-es Dynamic AMOLED 2X képernyőt találjuk, mint a Book3 Ultrában, 3K-s felbontással és a DCI-P3 színskála 120%-os lefedésével, ám itt nemcsak 16, de 14 hüvelykes méretben is rendelhetjük a panelt. A legnagyobb kompromisszumot a teljesítmény jelenti, mivel a Book3 Prónál az i7-es processzor lapul a burkolat alatt, míg RAM-ból 16 GB-ot kapunk. A Book3 Pro induló ára 1499 dollár (adók nélkül kb. 530 ezer forint), s ennél is február 17-i szállításra szól a gyártói ígéret.

Elérhetetlen vágy

A Samsung február elseji termékbemutatóján a PC World is képviseltette magát, ahol a szép, új termékek mellett rossz hírt is kaptunk. No nem a Galaxy S23-ak magas árára gondolunk ezúttal, hanem kifejezetten a notebookokra. A nemzetközi sajtóban rendre jó értékeléseket kapó hordozható PC-k sajnos hazánkban nem lesznek elérhetők, a Samsung Magyarország hivatalosan nem forgalmazza egyik modellt sem. Így ha mégis szeretnél magadnak egyet az új Book3-sorozatból, kénytelen leszel külföldön beszerezni egyet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.