Hirdetés

A Macekre is hozhat Face ID-t az Apple



|

A jelentések szerint Face ID arcfelismerő rendszerrel újíthatnak a következő Apple Macek.

Hirdetés

Nemrég arról hallottunk, hogy az Apple Face ID-ja hamarosan az ereket is vizsgálhatja, most pedig arról beszélt a 9to5Mac, hogy a jövőbeli Macek is kaphatnak Face ID funkciót. A macOS Big Sur kódjában ugyanis erre találtak utalásokat, egészen pontosan a TrueDepth és a Face ID kapcsán kódnévként használt PearlCamerára vannak utalások a Big Sur harmadik bétájában. A FaceDetect és a BioCapture is felbukkantak a kódban, ezeket szintén az iOS-hez használja az Apple. 

Hirdetés

A közelebbi vizsgálatok megerősítették, hogy a Face ID-s kiterjesztés ezúttal a macOS-hez készült, nem pedig elírásról vagy beragadt kódrészletről van szó. 

A jövőbeli Macek tehát nem csak azért lesznek izgalmasak, mert az Apple processzoraira váltanak Intel chipekről, hanem azért is, mert az Apple lapkák a Neural Engine jóvoltából már a Face ID-s is könnyedén kezelik. Az Apple hivatalosan két éven belül ejti meg az átállást, a szivárgások szerint szűk egy év alatt lezavarja a termékpaletta teljes cseréjét. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.