Hirdetés

A magasságodat is megmondja az iPhone 12 Pro kamerája



|

Sok dologra jó a LiDAR-szkenner az iPhone 12-ben, többek között arra is, hogy megmérje valakinek a testmagasságát.

Hirdetés

Miközben az androidos gyártók közül több kezdi úgy gondolni, hogy teljesen felesleges a ToF szenzor a csúcsmobilok hátlapjára, addig az Apple úgy döntött, ráakaszt egy LiDAR-szkennert az iPhone 12 Próra és iPhone 12 Pro Maxra. Sejteni lehetett, hogy ez valamivel hatékonyabb lesz az átlagnál, és valóban nem csak a távolságok becslésére használható. Az Apple külön felhívta a figyelmet arra, hogy az új Pro mobilok kamerái bárki testmagasságát is képesek megállapítani a LiDAR-szkenner jóvoltából. 

Hirdetés

Természetesen ez most is sok lehetőséget ígér a jövőre nézve, de megint a fejlesztőkön múlik, hogy lesz-e ebből bármi is. Egyelőre a Measure app az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max modelleken is meg tudja mérni az emberek magasságát, ha a kamera megnyitása után a keresőmezőben egy személyt érzékel. A mérés automatikus, és fotózni is lehet, a méréssel együtt. 

A sima iPhone 12 és iPhone 12 mini modelleken ilyen funkció nincs. Azt pedig csak remélni lehet, hogy idővel a LiDAR-szkennernek komolyabb hasznai is lehetnek. Az androidos mezőny sajnos azt mutatja, hogy a hasonló ToF kameráknak nem sok gyakorlati haszna volt, a fejlesztők sem építettek ezekre, és a fotózás során emlegetett előnyeik sem voltak teljesen valódiak, mert a ToF szenzor nélküli modellek pont ugyanolyan fotókat lőttek (erre volt példa a Galaxy S20 és S20+ vagy az Xperia 1 II és 5 II). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.