Hirdetés

A magyar háztartások közel negyede nem rendelkezik otthoni internettel



|

Meglepő adatokat közölt a Yettel a magyar háztartások internetelérésével kapcsolatban.

Hirdetés

A Yettel beszámolója szerint jelenleg Magyarországon a háztartások kicsit több, mint háromnegyedében található internetkapcsolattal rendelkező okostévé, tablet, asztali számítógép vagy laptop, azaz bármilyen, a mobilokénál nagyobb képernyővel rendelkező, médiafogyasztásra alkalmas eszköz. A kimutatásból az is kiderül, hogy évente 2-3 százalékponttal növekszik az otthoni netkapcsolattal rendelkező háztartások száma, de még így is sokan élnek otthoni internet nélkül.

Mindez azt jelenti, hogy körülbelül 3 millió hazai háztartásban található legalább egy, az előbb felsorolt eszközökből: 72 százalékuk rendelkezik PC-vel vagy laptoppal, 40 százalékuk okostévével és körülbelül 20 százalékuk tablettel. Rengetegen használják az okostelefonjukat is internetezésre, konkrétan a háztartások 72 százalékában fordul elő ilyesmi - írja a 24.hu.

Hirdetés

A BellResearch tavalyi felméréséből kiderült milyen célból veszik igénybe az otthoni internetet a felhasználók: 95 százalékuk információszerzésre használja, 78 százalékuknak a kapcsolattartás is fontos szempont. A tartalomfogyasztás csak ezután következik, a felhasználók 69 százaléka néz videókat az otthoni kapcsolatával, 47 százaléka pedig le is tölt zenét vagy filmet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.