Hirdetés

A márciusi PC World ajándék játéka: Neon Chrome



|

Egy munkával vagy tanulással töltött fárasztó nap után remek kikapcsolódást nyújthat halomra lőni egy jövőbeli megaváros teljhatalmú urának gerinctelen talpnyalóit.

Hirdetés

Egyike a cyberpunk műfaj jellegzetességeinek, hogy rendszerint olyan jövőképet vázol fel, amelyben a kormányok szerepét multinacionális vállalatok veszik át, és azok kezében összpontosul a gazdaságin túl a politikai és a katonai hatalom is. Ennek következtében pedig céljaiknak megfelelően szétszakíthatják és újraszabhatják a társadalom szövetét, például bevezetve egy olyan rendszert, amelyben a polgárok státuszát bizalompontok határozzák meg. Az, akinek egy bizonyos szint alá csökken a bizalmi értéke, a vállalat ellenségévé válik, azonnal megsemmisítendő célponttá. A Neon Chrome eldobható hősei is hasonlóan balszerencsés figurák, akiknek nem marad más választásuk, mint csatlakozni az ellenálláshoz és felvenni a harcot a Neon Corp enigmatikus vezetőjével.

Hirdetés

Madárlátta háború

A témához passzoló elektronikus zenei aláfestéssel kísért küzdelem felülnézetből zajlik, méghozzá valós időben, és tetszés szerint választhatunk kontrolleres, valamint egeres és billentyűzetes irányítás közül. Húsznál is több gyilkos fegyverrel - köztük sörétessel és gépkarabéllyal - tehetünk pontot a vállalat alkalmazásában álló zsoldosok pályafutásának végére, illetve a mindenkori kasztunktól függően hasznos kiegészítőket is használhatunk, úgymint pajzsot vagy rakétavetőt. A játékmenet szerves része továbbá a zsákmányszerzés, a karakterfejlesztés, valamint különféle előnyöket nyújtó implantátumokkal is felvértezhetjük magunkat.

A Neon Chrome-ot azonban nem az imént felsoroltak teszik igazán különlegessé, hanem a rombolható pályák: a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy szinte bármit szétverhetünk vagy szétlőhetünk, például a válaszfalakat berobbantva meglephetjük és hátba támadhatjuk az inkább csak agresszív, semmint eszes gépi ellenfeleket. Ügyesen taktikázva anélkül is továbbjuthatunk az adott helyszínről, hogy meggyűlne a bajunk az erősítéssel, mert amikor tucatnyian rontanak ránk egyszerre, akkor hirtelen nullára redukálódik az esélye, hogy bármelyik, életbiztosítást kínáló társaság szerződést kössön velünk.

Van egy kis időd és sok türelmed?

Az ötödik évét taposó Neon Chrome a megjelenésekor sem tartozott a PC-ket komolyabban megterhelő alkotások közé. Roppant barátságos hardverkövetelményének (Windows XP/Vista/7/8/10, 2 GHz processzor, 2 GB RAM, DirectX 9.0c, SM 3.0+ videokártya, 200 MB szabad hely) köszönhetően egy főként adminisztrációs munkára szánt asztali vagy noteszgépnek is illik boldogulnia vele, maga az installálás pedig tényleg egy szempillantás alatt végbemegy.

Mindebből akár azt a téves következtetést is levonhatnánk, hogy végigjátszani sem tart sokkal tovább, ám az indítást követően csakhamar megtapasztaljuk a saját bőrünkön, hogy a 10tons a PC-nk helyett bennünket szeretne megizzasztani. És sikerül is neki, mivel a jövőbeli Bábel tornyában felfelé haladva egyre növekvő ellenállással találjuk szembe magunkat, emiatt borítékolható, hogy előbb-utóbb fűbe harapunk. Amikor ez megtörténik, akkor a roguelike hagyományok szellemében kezdhetjük elölről az egészet. Pánikra ugyanakkor semmi ok, mert minden ötödik szint teljesítését követően (értsd: semlegesítettük az aktuális főellenséget) mentést végez a játék, tehát amikor legközelebb kifektetnek, innen folytathatjuk, nem kell visszaballagnunk a startmezőig.

Ugyancsak jó ötlet lehet társaságban (akár négyen is!) ellenállósdit játszani, tapasztalataink szerint a Neon Chrome így nemcsak szórakoztatóbb, hanem valamivel könnyebb is. Habár a véletlengenerált helyszínek és a randomizált karakterkombinációk miatt elég kicsi a valószínűsége, hogy két végigjátszás hajszálra pontosan ugyanolyan élményt nyújtson, a 10tons biztosra ment, ezért beépített szerkesztővel is ellátta alkotását, továbbá a rajongói modok készítése elé sem gördített akadályt.

Ha szeretnéd ezt a PC-s játékot, valamint remek teljes verziós programokat és biztonsági szoftvereket ajándékba kapni, akkor vedd meg a 2021/03-as PC World magazint!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.