Hirdetés

A McDonald's már a metaverzumban is éttermeket nyitna



|

Többek között virtuális ételt is italt árulna a gyorsétterem-lánc a Meta világában.

Hirdetés

Eddig is rengeteg olyan virtuális hely volt, ahol saját avatárunkkal kalandozhattunk (elég csak az MMO-kra gondolni), ám most már arra is van lehetőség, hogy Mark Zuckerberg homokozójában tegyük meg ugyanezt. Habár érdekes ötleteknek is otthont adhat a metaverzum, azért sajnos még akadnak kellemetlenségek a Meta virtuális játszótere kapcsán, de ennek ellenére úgy tűnik, hogy egy újabb nagyágyú fog behódolni az új keletű divatnak.

A McDonald's ugyanis nem egy, hanem rögtön tíz védjegyet szeretne bejegyeztetni, amelyekkel a jelek szerint az a célja, hogy megágyazzon magának a metaverzumban. A benyújtott kérvények alapján a gyorsétterem-lánc egyebek mellett virtuális ételekkel és italokkal foglalkozna, de elvileg letölthető fájlokat is be lehetne tőlük szerezni, amelyek között lennének művészi alkotások, hangfájlok, videók, és persze NFT-k is.

Hirdetés

A fentieknél némileg értelmesebb ötletnek tűnik, hogy a Meki olyan virtuális éttermet is működtetne, ahonnan valóban lehet házhoz rendelni ételt. Legalábbis remélhetőleg a valódi otthonunkba, és nem a metaverzumba. Emellett pedig a szórakoztatásunkról is gondoskodna a vállalat, méghozzá virtuális koncertekkel.

Nem tudni, hogy végül hova fut majd ki a McDonald's ötlete, hiszen az is lehet, hogy ezzel a lépéssel pusztán az a cél, hogy mások ne nyithassák meg saját Mekijüket a metaverzumon belül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.