Hirdetés

A MediaTektől kér segítséget az Apple



|

A jövő évi iPhone-ok már gigabites LTE-képesek lesznek, de a Qualcomm helyett ehhez az Intel és a MediaTek segítségére lesz szüksége az Apple-nek.

Hirdetés

A hírek szerint azután, hogy az Apple és a Qualcomm szabadalmi viták miatt szakítottak, az almás vállalat most a MediaTekhez fordul. Sok iPhone-ban igazából már most is Intel modem van (igaz, gyengébb teljesítményű), ugyanakkor egyes hálózatok miatt a Qualcomm termékeire is szüksége van az Apple-nek. 

Hirdetés

Jövőre a helyzet változik, a jól értesültek úgy tudják, hogy a legtöbb iPhone-ba már az Intel szállítja az új modemet, ami gigabites LTE-képes lesz. 

A kisebb partner a MediaTek lesz, ami azért is érdekes, mert igazából nem csak nagyobb piaci részesedése van a szektorban az Intelhez képest, de a kínai gyártó a gigabites LTE-versenyben is előrébb jár. 

Állítólag az Apple már az 5G előtti iPhone prototípusán is dolgozik, bár azt nem tudni, hogy ez konkrétan mit jelent. A pletykákból annyi viszont biztosnak tűnik, hogy az idei iPhone-okba került gyengécske vezeték nélküli modem hamarosan a múlté lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.