Hirdetés

A Meta halottnak nyilvánította az első Quest VR-szemüveget



|

E-mailben értesítette a tulajdonosokat a Meta arról, hogy hamarosan véget ér az eszközök támogatása.

Hirdetés

Két hónapja maradt az eredeti Questet megvásárló játékosoknak, hogy kiélvezzék az eszközük minden képességét, ezután ugyanis komoly megszorítások következnek. A Meta egy e-mailben értesítette az első generációs Quest-felhasználókat arról, hogy az eszközük a továbbiakban nem fog új funkciókkal bővülni, és a frissítéseket sem kapja már meg a szemüveg.

Ugyan hibajavítások és biztonsági frissítések még lesznek 2024-ig, ez sovány vigasz az érintettek számára.

Hirdetés

Ha ez nem lenne elég rossz hír, a Meta egyben arról is tájékoztatta a játékosokat, hogy számos közösségi funkció is hamarosan leáll. A felhasználók március ötödike után soha többet nem tudják majd használni a Meta Horizon hub zone-t, ahol korábban együtt lehetett lógni a virtuális haverjainkkal, és a Horizon Home-ok sem lesznek tovább elérhetők.

Miközben ez nyilván rossz hír, hiszen a Quest nem olyan régen, 2019-ben jelent meg, különösebben nem meglepő, hiszen már 2020-ban megjött a Quest 2, ami minden szempontból sokkal jobb elődjénél, nemrégiben pedig megismerhettük a Quest Prót is, így a Meta már egy elérhető és egy prémium eszközt is kínál a VR-ral kacérkodóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.