Hirdetés

A metaverzummal talán bukásra áll, de a küzdőtéren Mark Zuckerberg a király



|

A Facebook ura a közösségi médiában dicsekedett el harcos képességeivel.

Hirdetés

A Metára jelenleg nehéz idők járnak, a Facebook-Instagram-WhatsApp triót összefogó vállalatnak ugyanis nemcsak a többi tech óriást is megtépázó posztpandémiás forgalomcsökkenés jelent gondot, hanem a dollármilliárdokat felemésztő, de látványosan sikertelen metaverzum is, amely mellett mintha szó nélkül menne el a most épp chatbot-lázban égő nagyközönség.

A céget vezető Mark Zuckerberg a jelek szerint a küzdőtéren vezeti le a feszültséget, a hétvége során ugyanis eldicsekedett vele, hogy két érmet is nyert élete első brazil dzsúdzsucu-versenyén.

Hirdetés

A Meta első embere még tavaly szeptemberben kürtölte világgá, hogy belevágott a kevert harcművészetekbe (Mixed Martial Arts, MMA), így azóta tudható, hogy nem riad vissza a test test elleni kontakttól. Zuckerberget akkor még csak edzés közben láthattuk, most viszont egy képgalériával jelentkezett egy brazil dzsúdzsucu versenyről, ahol a fotók tanúsága szerint úgy vitte földre az egyik ellenfelét, ahogy a Facebook teszi azt az adatvédelemre irányuló törekvéseinkkel, vagyis esélyt sem adva az ellene próbálkozóknak.

A milliárdos cégvezető a fehér öves Master 2 pehelysúlyú divízióban lépett a szőnyegre a Guerilla Jiu-Jitsu csapat tagjaként, amelyet a sportág veteránjának számító edző, Dave Camarillo alapított. Ami Zuckerberg érmeit illeti, a Facebook ura egy aranyat és egy ezüstöt vihetett haza, a tradicionálisabbnak számító gi és a modernebb no gi stílusokban bizonyítva tehetségét.

Azt nem tudni, hogy a Meta CEO-ja további tornákon is tervezi-e az indulást, a posztról beszámoló szakportál, a Jitsmagazine viszont most emlékeztet, hogy egy 2018-as Instagram-poszt alapján a Facebook már évek óta bátorítja a dzsúdzsucu űzésére az irodai tevékenységben kimerülő alkalmazottait, akik a cég logójával ellátott ruhákban püfölhetik egymást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.