Hirdetés

A metaverzumot oktató akadémiákat nyit a Facebook



|

Egy csomó szakembert szeretne ezeken a helyeken kiképzni a Meta.

Hirdetés

Nem igazán lett az új őrület a metaverzum, de látszólag lehetnek még rejtett lehetőségek a koncepcióban, hiszen több vállalat is szívesen foglalkozna ezzel az egésszel a jövőben. Köztük a Facebookot és az Instagramot üzemeltető Meta, ami egy francia vállalattal közösen akadémiákat hozna létre Franciaország több városában is, ahol új fejlesztőket képeznének ki a metaverzummal kapcsolatos feladatok elvégzésére.

A tervek szerint ilyen intézmény nyílna Párizsban, Lyonban, Marseille-ben, de még Nizzában is, és csak az első évben megközelítőleg 100 szakember szerezhetne tudást, amivel segíthetnék a metaverzum fejlesztését és fenntartását. A kontaktoktatás során a hallgatóknak olyan projektfeladatokat kellene elvégezniük, amelyek a 3D-s világhoz és a különböző interakciókhoz kapcsolódnak.

Hirdetés

A projekt mögött álló vállalatok továbbá arra is figyelni fognak, hogy az első hullámban megérkező tanulók legalább 30%-a nő legyen, ráadásul az önéletrajzokat meg sem fogják nézni, hogy így kerüljék el a pozitív diszkriminációt. Egyértelműen érdekes ötlet ez a Meta részéről, persze nagy kérdés, hogy egyáltalán megéri-e majd egy seregnyi technikust kiképezni az egyelőre nem túl nagy népszerűségnek örvendő metaverzumok miatt.

Egyébként ezek az akadémiák is annak a tervnek a részei, amely megvalósításával a Meta 10 ezer új munkahelyet szeretne létrehozni Európában 5 év alatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.