Hirdetés

A Microsoft egy pillanatra megelőzte az Apple-t



|

Rövid időre nem az Apple, hanem a Microsoft lett a világ legértékesebb amerikai vállalata.

Hirdetés

Mostanában alaposan megzuhant a tech szektor néhány nagy szereplője a tőzsdén. Az Apple augusztusban átlépte az 1 billió dolláros piaci értéket, majd száguldva indult a 2 billiós határ felé. Egy hónappal később az Amazon is átlépte az 1 billiós határt, míg a Microsoft piaci értéke 825 milliárd dollár volt. 

Hirdetés

Míg egyesek szerint a kriptolufi kipukkanásával párhuzamosan a tech óriások által felfújt lufik is elkezdtek kipukkanni, addig elmondható, hogy az Apple-nek mostanában egyébként is kellemetlen hírekkel és jelentésekkel kellett szembenéznie

A Business Insider nemrég arra emlékeztetett mindenesetre, hogy a Microsoft ha egy rövid időre is, de átvette a vezetést az Apple-től, és a világ legértékesebb amerikai cégévé vált. Utoljára erre 2010-ben volt példa. 

Érdekesség, hogy mindez nem azért történt meg, mert a Microsoft szárnyalni kezdett. Az elmúlt három hónap alatt a Microsoft 2,9 százalékot veszített a tőzsdei értékéből. Az Apple azonban 19,9 százalékot. A befektetők pedig egyre jobban aggódnak

18 százalékot veszített a piaci értékéből az Amazon is az elmúlt három hónap alatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.