Hirdetés

A Microsoft elkaszálja a Visual Studio Mac-re optimalizált változatát



|

A népszerű fejlesztési környezet "almás" változata végül egy évtizedet sem élt meg.

Hirdetés

2016 novemberében a maces változat is megjelent a Visual Studióból. Ez akkoriban nem is jelentett teljes folytonosságot, hiszen nevével ellentétben nem az eredeti platformot optimalizálták Mac-re, hanem az akkoriban megvásárolt Xamarin Studio IDE Mono-ját alakították egy kicsit át, és állították csatasorba a már befuttatott brand égisze alatt.

Most a Microsoft kommunikációja szerint szeretnék elkötelezni magukat a biztonsági- és platformfrissítések kompatibilitása mellett, és ezért nem tartják túl nagy árnak a maces felhasználók beáldozását

Hirdetés

A Visual Studio for Mac kevesebb mint hét éve indult, elsősorban azért, hogy az akkoriban újnak számító IDE segítségével a .NET platformot kiterjesszék a Windowson túli világra. Ezt úgy tudta kivitelezni, hogy az IDE hasznosította a vállalat Roslyn platformját, ami leválasztotta a szerkesztéstámogató és fordító funkciókat az eredeti Visual Studióról, és így kivitelezhetővé vált azok újrahasznosítása más programokban és rendszerekben is. Így az Apple asztali operációs rendszerének használói ugyanazokat az előnyöket és könnyítéseket élvezhették, mint a Microsoft alatt dolgozó fejlesztők, annak dacára, hogy nagyon más technológiai háttérrel rendelkeztek.

A cég a napokban jelentette be az integrált fejlesztői környezet megszűnését, az utolsó elérhető frissítés a 17.6 marad, ami még egy évig élvezi a Microsoft támogatását, de azután végleg búcsút vesznek tőle. Ezt követően a cég alternatívaként a C# Dev Kittel kiegészített Visual Studio Code használatát, illetve az eredeti platform virtuális gépen vagy felhőalapon történő futtatását javasolja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.