Hirdetés

A Microsoft feltámasztja a PowerToys csomagot



|

Nyílt forráskódú formában támasztja fel a Windows 10-hez a legendás PowerToys csomagot a Microsoft.

Hirdetés

A Microsoft PowerToys egy olyan eszközcsomag, amit még a Windows 95-höz és a Windows XP-hez raktak össze. Ez segítséget nyújtott az operációs rendszer testre szabásához. Adott például plusz funkciókat a jobb gombos menükhöz, fejlesztette az Alt+Tab feladatváltót, szinkronizálta a fájlokat és mappákat, parancssoros trükköket vitt az Intézőbe, stb... 

Hirdetés

Ezeknek a többsége Windows 7 vagy újabb rendszer alatt már nem működik, talán a SyncToy az egyetlen kivétel. A Microsoft azonban úgy döntött, hogy feltámasztja a PowerToys csomagot. 

Az új verzió idén nyáron jön, támogatja majd a Windows 10-et, és nyílt forráskódú projektként a GitHubon is fent lesz. 

A startkor két eszköz lesz a csomagban. Az egyik az MTND widget, amely az ablakkezelést segíti. Amikor a jobb felső sarokban látható nagy méretre váltó gomb fölé visszük az egeret, egy negyedik gomb jelenik meg. Ha erre kattintunk, létrejön egy új asztal, majd a program arra kerül át, teljes képernyő méretben. 

Aki nem emlékszik az összes billentyűzetes gyorsgombra, annak elegendő lesz lenyomva tartani a Windows-gombot, és minden elérhető opció felugrik a billentyűkombinációkkal kapcsolatban, az éppen adott környezetre szabva. 

A Microsoft persze más eszközöket is fontolgat. Lehet például gyorsbillentyű-kezelő, fejlettebb Alt+Tab böngésző, akkumulátorkövető, sorozatos fájlátnevező, illetve a parancssor az Intézőből is elindítható lehet. A Microsoft visszajelzéseket kér a felhasználóktól, hogy miken kezdjen el dolgozni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.