Hirdetés

A Microsoft is saját metaverzumot épít, aminek az Xbox is része lesz



|

Miért pont a redmondiak maradnának ki az új őrületből?

Hirdetés

A Microsoft tegnap tartotta az Ignite 2021 konferenciáját, melyen rengeteg izgalmas újdonságot láthattunk a felhőből futó számítógépektől a hibrid munkavégzést segítő megoldásokon át a virtuális valóság alapú Mesh for Teams konferencia platformig.  

Az utóbbi a redmondiak válasza a Facebook, vagyis most már a Meta által építgetett, komoly aggályokat felvető virtuális Metaverzumra, a jelek szerint azonban nem csak egy VR-irodát kapunk majd a Microsofttól.

Hirdetés

A Bloomberg ugyanis meginterjúvolta a vállalat vezetőjét,  Satya Nadellát, aki elárulta, hogy az Excel és a PowerPoint mellett az Xboxot is integrálni szeretnék a saját 3D-s világukba.

"Abszolút várható tőlünk, hogy a játékokkal is kezdünk valamit. Ha a Halót veszed, mint játék, az egy metaverzum. A Minecraft is az és a Flight Sim is az. Bizonyos értelemben ma még 2D-sek, most viszont már az a kérdés, hogy át tudod-e vinni ezt egy teljesen 3D-s világba, mi pedig mindenképpen ezt tervezzük."

A Microsoft nincs egyedül a videójátékos ambíciókkal, hiszen a Facebook már nyakig gázol a gamingben a szintén átnevezett Oculus Quest 2-re megjelent címekkel, s nem mellesleg a Fortnite fejlesztőjének, az Epic Gamesnek is megvannak a maga tervei.

Nadella egy másik példával is illusztrálta, miként képzeli el a Microsoft a saját metaverzumát: szerinte itt akár egy virtuális Best Buy üzletet is bejárhatnának a felhasználók, vásárlás előtt szemügyre véve a termékeket.

Összességében nem meglepő, hogy a redmondiak rárepülnek a kibontakozó trendre, hiszen a vállalat története során már többször is megtették ezt, például a grafikus kezelőfelülettel (Windows), a konzolokkal (Xbox), a hordozható MP3-lejátszókkal (Zune), vagy az okostelefonokkal (Windows Phone).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.